Andy Murray vil puste ud efter Wimbledon
Den slagne skotte har brug for at restituere både fysisk og psykisk efter skuffelsen i Wimbledon.

Britiske Andy Murray vil ikke sætte sine ben på tennisbanen i den nærmeste fremtid, da både kroppen og psyken har brug for hvile efter nederlaget i Wimbledon-finalen til Roger Federer søndag aften.

Verdens nummer fire siger, at han ikke bare fysisk, men også mentalt er slidt efter at have tabt grand slam-finalen - en kamp, som han mere end nogen anden ønskede at vinde foran et elektrisk hjemmebanepublikum.

- Før mit sind er klart, er der ingen grund til at vende tilbage til tennisbanen igen, siger den 25-årige skotte ifølge Sky Sports.

- Jeg må vente og se, hvordan min krop restituerer i løbet af de kommende dage. Jeg er faldet mange gange i løbet af den her turnering og har en masse skræmmer på kroppen.

- Jeg må tage nogle fridage, og jeg vil i hvert fald ikke være at finde på banen den næste uge. det er helt sikkert, siger Murray.

Som den første brite siden 1938 stod Murray i en Wimbledon-finale, men tabte altså også i sin fjerde deltagelse i en grand slam-finale.

På hjemmebane mod Federer formåede han dog for første gang i en grand slam-finale at vinde et sæt i kampen, der endte 6-4, 5-7, 3-6, 4-6.

Men selv om skottens præstation var flere niveauer over de tidligere finale-præstationer, er han ikke entydigt optimist.

- Det bliver ikke lettere. Når du taber, er det hårdt. Det er svært at kapere, men man er nødt til at forsøge at vise styrke og karakter for at komme tilbage.

- Jeg vil sige, at det er det bedste, jeg har spillet i en grand slam-finale. Jeg skabte chancer. Jeg førte med et sæt. Det var en lang kamp. Selv i de sidste to sæt havde jeg chancer, siger Murray.

Federers sejr betyder, at han tilbageerobrer førstepladsen på verdensranglisten, som han senest besad i juni 2010.

/ritzau/