Andreas Bube er klar til at bruge albuerne
Andreas Bube skal være klar til at skubbe sig frem i 800 meter-feltet, hvis han skal videre fra sit OL-heat.

Hvis ikke Andreas Bube havde gode lunger og gode ben, var han ikke blandt verdens bedste 800 meter-løbere.

Men de to omgange rundt på stadion kræver også, at man har hovedet med sig, for taktikken betyder meget i den disciplin, forklarer han.

- Man skal være heldig, men man skal også vide, hvornår man skal presse sig ind de rigtige steder, siger danskeren, som dog heller ikke undgår at skulle bruge albuerne.

For en del af løbet består i den positionskamp, der hele tiden er om at ligge de rigtige steder, hvor man både har lidt læ for vinden, men også har mulighed for at overhale, når det er påkrævet.

- Alle 800 meter-løbere frygter det der, selv om det også er fascinationen ved 800 meteren, at alt kan ske i den kamp.

- Der er nogle løbere, der bruger ufine tricks. Dem prøver man bare at undgå, men jeg er heller ikke selv nogen gentleman, for man skal ikke bare lade folk komme ind, siger Bube.

Han løber indledende heat ved OL i dag klokken 12.14 og er fløjtende ligeglad med sin tid, bare han nå blandt de tre bedst placerede løbere, der går videre til semifinalen.

- Det betyder ikke nødvendigvis, at jeg skal løbe op til min personlige rekord, men at jeg skal gribe det taktisk rigtigt an.

- I EM-finalen for nylig gik der også taktik i den, og da blev den vundet på 1.48.61 minutter, som vel er tre-fire sekunder langsommere, end vi alle sammen kunne løbe. Men til store mesterskaber handler det kun om placering, ikke om tid, siger han.

Andreas Bube vandt sølv ved EM, der blev afviklet i Helsinki. Det var første gang i 10 år, at dansk atletik tog medalje ved europamesterskaberne.

/ritzau/