Andersson er tæt på KIF København-skifte
Den svenske landsholdsstjerne Kim Andersson forventer at skifte til KIF Kolding København efter et lægetjek.

Det ser ud til, at KIF Kolding København kan krydre et i forvejen meget stærkt mandskab med tilknytningen af den svenske landsholdsprofil Kim Andersson, som melder sig på vej til det nye håndboldflagskib.

- Efter at have vendt det frem og tilbage med familien, så tror jeg nu, at hvis alting går, som det skal med kontrol og kontrakt, så spiller jeg for KIF København i næste sæson, siger Kim Andersson til sporten.tv2.dk

Kim Andersson skal først gennemføre det obligatoriske lægetjek, inden skiftet kan blive en realitet.

- Jeg skal igennem lægetjek i løbet af de næste dage, jeg ved ikke præcis hvornår, siger Andersson.

Svenskeren havde oprindeligt skrevet kontrakt med AG København, men blev arbejdsløs, da klubben gik konkurs under sommerens OL.

- Jeg har haft mange tilbud at vælge imellem. Seks-syv konkrete interessante tilbud. Qatar gav mig et tilbud med mange penge, men jeg tænkte, at det er for langt væk fra familien.

- Jeg havde også et tilbud fra Barcelona, men det var også for langt væk. Jeg vil ikke flytte for langt fra Sverige. Der har også været mange svenske tilbud, men det er også vigtigt for mig at spille europæisk, siger højrebacken.

Det vejede tungt for Kim Andersson, at OL-sølvvinderen kan pendle fra Sverige til Danmark.

- Det er bedst for min familie. Jeg har ikke prøvet at spille i Danmark, og vil gerne spille i den danske liga. Det kan være en test, at jeg kan være lidt her i Sverige og lidt i Danmark - og så får vi at se, om det fungerer, siger han.

KIF Kolding København har også hentet målmanden Kasper Hvidt, Joachim Boldsen og Lars Jørgensen fra det sønderknuste AG København.

Også den tidligere AGK-fløj Stefan Hundstrup spiller i næste sæson for den jysk-københavnske sammensmeltning.

/ritzau/