Amnesty: Rædselsvækkende vold i Syrien
Amnesty International beskylder præsident Assads styrker for vilkårlige angreb på civilbefolkningen i Syrien.

Civile i Syrien står over for rædselsvækkende vold, mens kampen om byen Aleppo fortsat raser, siger Amnesty International, der langer ud efter præsident Assads styrker for at stå bag vilkårlige angreb på civile.

- Regeringsstyrkernes brug af upræcise våben som ustyrede bomber, artillerigranater og mortergranater har på dramatisk vis øget risikoen for de civile, siger Donatella Rovera fra Menneskeretsgruppen.

Amnesty International har undersøgt 30 angreb under et nyligt besøg i den krigsramte handelshovedstad.

- Utallige civile, der ikke er involveret i kamphandlingerne herunder mange børn, er blevet dræbt eller såret i deres hjem, mens de stod i kø for at få brød, eller på steder hvor de havde søgt tilflugt, lyder det fra Amnesty.

Regeringsstyrkerne angreb skelner ofte ikke mellem oprørssoldater og civile indbyggere og bliver tilsyneladende rettet mod tilfældige kvarterer, som er under oprørernes kontrol i stedet for at gå efter specifikke militære mål.

- Civilbefolkningen står over for daglige byger af luft og artilleriangreb fra regeringsstyrker i flere dele af byen. For mange er der simpelthen ingen sikre steder, og familier lever i frygt for det næste angreb, siger Rovera.

- De ansvarlige for vilkårlige angreb mod civile og andre krigsforbrydelser kan forvente at blive stillet til regnskab for deres overgreb, tilføjer hun.

Amnesty rapporterer om en foruroligende udvikling, der har set en stigning i regeringsstyrkernes vilkårlige henrettelser af civile, der ikke er aktivt involveret i konflikten.

Menneskeretsgruppen retter samtidig en skarp kritik mod det internationale samfunds manglende evne til at løse konflikten i Syrien.

- Det er skammeligt, at det internationale samfund stadig er splittet i forhold til Syrien og ignorerer beviserne på omfanget og alvoren af overgrebene, siger Donatella Rovera.

/ritzau/AFP