Amerikanske styrker chikanerer Røde Halvmåne
De amerikanske styrker er en større trussel mod Røde Halvmånes arbejde i Irak end angreb fra oprørerne.

Røde Halvmåne i Irak anklager de amerikanske styrker for at forhindre hjælpeorganisationen i at udføre dens arbejde i Irak.

»Det største problem vi står over for, er de amerikanske styrker«, siger organisationens vicepræsident i Irak, Dr. Jamal al-Karbouli ifølge AP.

Røde Halvmåne, som er del af Internationale Røde Kors, har godt 1.000 ansatte og 200.000 frivillige i Irak. Organisationens kontorer i Bagdad, Anbar og Najab er gentagne blevet angrebet af amerikanske styrker, der søgte efter oprørere, men ifølge al-Karbouli har amerikanerne aldrig fundet oprørere i organisationens kontorer.

Vice-præsidenten fortæller, at oprørerne i modsætning til amerikanerne respekterer Røde Halvmåne og holder sig fra at angribe organisationen. I visse tilfælde har oprørerne forsøgt at mønstre opbakning fra Røde halvmåne, men det har organisationen klart afslået.

»Vi ønsker at bevare vores neutralitet,« siger al-Karbouli.

En talsmand for de amerikanske styrker i Irak siger, at de altid forsøger at optræde respektfuldt og aldrig ?angriber? de steder, som de ønsker at eftersøge.