Amerikanske styrker chikanerer Røde Halvmåne

De amerikanske styrker er en større trussel mod Røde Halvmånes arbejde i Irak end angreb fra oprørerne.

Røde Halvmåne i Irak anklager de amerikanske styrker for at forhindre hjælpeorganisationen i at udføre dens arbejde i Irak.

»Det største problem vi står over for, er de amerikanske styrker«, siger organisationens vicepræsident i Irak, Dr. Jamal al-Karbouli ifølge AP.

Røde Halvmåne, som er del af Internationale Røde Kors, har godt 1.000 ansatte og 200.000 frivillige i Irak. Organisationens kontorer i Bagdad, Anbar og Najab er gentagne blevet angrebet af amerikanske styrker, der søgte efter oprørere, men ifølge al-Karbouli har amerikanerne aldrig fundet oprørere i organisationens kontorer.

Vice-præsidenten fortæller, at oprørerne i modsætning til amerikanerne respekterer Røde Halvmåne og holder sig fra at angribe organisationen. I visse tilfælde har oprørerne forsøgt at mønstre opbakning fra Røde halvmåne, men det har organisationen klart afslået.

»Vi ønsker at bevare vores neutralitet,« siger al-Karbouli.

En talsmand for de amerikanske styrker i Irak siger, at de altid forsøger at optræde respektfuldt og aldrig ?angriber? de steder, som de ønsker at eftersøge.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.