Amerikanske soldater dræbte civile
Amerikanske marinesoldater dræbte og sårede over 40 civile afghanere efter en selvmordsbombe i sidste måned.

Det indikerer en foreløbig militærundersøgelse af begivenheden, skriver Washington Post.

Samtidig er der ikke noget, der tyder på, at marinesoldaterne blev beskudt med håndvåben, hvilket flere af dem ellers havde forklaret. Ifølge soldaterne havde de været ude og besigtige resterne af et selvmordsangreb. Derefter blev de beskudt, ligesom de så flere personer med våben, forklarede soldaterne.

Men den forklaring stemmer ikke overens med undersøgelsens konklusioner, der dog ikke er endelige.

- Vi fandt...ingen patronhylstre, der kunne bekræfte, at de blev beskudt med håndvåben. Vi har forklaringer fra marinerne, som er i konflikt med uafhængige forklaringer fra civile på stedet, siger generalmajor Frank H. Kearney III til avisen.

Undersøgelsens resultater stemmer overens med de konklusioner, som en afghansk menneskerettighedsbevægelse tidligere har fremlagt. Ifølge Frank H. Kearney er der ikke noget, der peger på, at afghanerne er forkerte, når de siger, at de amerikanske soldater fortsatte skyderiet indtil 16 kilometer fra bombestedet.

Tallene for dræbte og sårede civile, heriblandt en fire-årig pige, et-årig dreng og tre pensionister, er nogle af de højeste, som amerikanske soldater er blevet anklaget for, siden de gik ind i Afghanistan i 2001. Soldaterne risikerer at blive tiltalt ved en militærdomstol, hvis undersøgelsens konklusioner går imod dem.

via Listen To News