Amerikanske anmeldere foretrækker spansk
Sidste års bedste film er ifølge de amerikanske anmeldere spansk.

Lørdag aften delte de amerikanske anmeldere priser ud til de bedste film i 2006. Og tophæderen fra ’The National Society of Film Critics’ gik til den spanske film ’Pans Labyrint’. Det er en eventyrfilm, som handler om 12-årige Ofelia, som bliver hevet ind i en verden af eventyr i en fortryllet skov, mens Spanien omkring hende er ved at falde i hænderne på fascismen.

De andre priser gik til mere virkelighedstro film. Begge toppriser til skuespillere gik til folk, som spillede virkelige mennesker. Helen Mirren fik en pris for sit portræt af den engelske dronning Elizabeth, mens Forrest Whittaker snuppede æren for sin fortolkning af Ugandas tidligere diktator Idi Amin.

Bedste birolle blev tildelt Mark Wahlberg for sin rolle som politibetjent i ’The Departed’ og Meryl Streep for to roller i ’The Devil Wears Prada’ og ’A Prairie Home Companion’.

Bedste dokumentar blev den tidligere vicepræsident Al Gores film om miljøet ’En ubekvem sandhed’, og bedste instruktør blev Paul Greengrass for filmen ’United 93’ om 11. september.