Amerikansk soldat dræbte for sjov
En skandale rystede det amerikanske forsvar, da det kom frem, at en gruppe udsendte til Afghanistan havde hærget op dræbt civile. Lederen af gruppen er nu dømt. Foto: Colourbox
Han var leder for delingen af amerikanske soldater, som fik tilnavnet "killl team". Den unge soldat Calvin Gibbs har i dag fået dom.

En amerikansk Afghanistan-soldat er blevet dømt til fængsel på livstid.

Den 26-årige sergent Calvin Gibbs er fundet skyldig i tre drab i Afghanistan - drab han ifølge dommen har udført helt overlagt og for morskabens skyld.

Han er desuden dømt for at have klippet fingrene af afghanske civile og gemt dem som krigstrofæer.

Efter drabene på de civile mænd lagde Gibbs og hans patrulje våben ved ligene, for at få dem til at ligne Taleban-krigere.

Calvin Gibbs har med sin livstidsdom tidligst mulighed for at blive prøveløsladt om ni år. I alt omfatter sagen 15 lovovertrædelser, som Gibbs og sit såkaldte "Kill Team" i Afghanistan har gjort sig skyldig i.

En anklager kaldte soldatens deling for "ude af kontrol". Udover overgrebene på civile afghanere, kunne man i retssalen høre om soldaternes hashrygning og fotografering af krigsofre.

Calvin Gibbs sammenlignede i retten sin vane med at gemme fingre fra krigsofre med en jægers hang til at sætte et hjortegevir på væggen.

Kilde: BBC