Amerikansk rutsjebanetur endte på toppen

Markederne er stadig enormt nervøse, siger ekspert
Trods op- og nedture i løbet af dagen, endte det amerikanske Dow Jones-indeks med at sige knap fire procent.
Trods op- og nedture i løbet af dagen, endte det amerikanske Dow Jones-indeks med at sige knap fire procent. Foto: AP Arkiv/Vincent Yu / POLFOTO

Det må være med flossede nerver, at aktiefolk over hele verden observerer markederne i øjeblikket.

Den amerikanske centralbank valgte i går mod forventning ikke at opkøbe statsobligationer, men i stedet at fastholde renten tæt på nul procent i de næste to år.

Det fik i første omgang de amerikanske aktier til at styrtdykke, men senere på dagen vendte stemningen og Dow-Jones indekset endte overraskende med en stigning på 3,9 procent.

Ifølge cheføkonom hos Sydbank, Jakob Graver, er rutsjebaneturen symbolsk for markederne i øjeblikket. Det fortæller han til Newspaq:

"Det viser med meget stor tydelighed, at der er en ekstrem nervøsitet og usikkerhed i markedet i øjeblikket, man ved simpelthen ikke, hvor man skal hen".

Markederne i Asien reagerede overvejende positivt over for den amerikanske stigning, og der var generelt aktiekursstigninger de fleste steder, fortæller Jakob Graven.

Hvordan de vil gå herhjemme i dag, er stadig usikkert. Jakob Graven spår dog en positiv start på dagens aktiehandel, men det holder ikke nødvendigvis dagen ud :

"Det er ganske usikkert hvor længe det kan holde. Vi har set de sidste par dage, at det kan starte positivt op, for derefter at falde ganske dramatisk - og i går nåede det endda at vende igen. Der er stor sandsynlighed for, at den nervøse stemning vil fortsætte.", siger Jakob Graven til Newspaq.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.