Amerikansk fodbold Knald eller fald i NFL

Det er vind eller forsvind for de otte resterende NFL-hold, der mødes i denne weekend til divisionsfinalerne.Af Jakob Melgaard

jame@dny.dk

@BRØD:Det snerper til i USA, hvor de bedste NFL-hold er nået til divisionsfinalerne i playoffs. Lørdag tager Baltimore Ravens imod Indianapolis Colts, og New Orleans Saints får besøg af Philadelphia Eagles.

Søndag får Chicago Bears besøg af Seattle Seahawks, mens San Diego Chargers får besøg af New England Patriots.

Ravens-Colts

Kampen mellem Ravens og Colts bliver et opgør mellem ligaens bedste forsvar mod et af ligaens bedste angreb. Ravens lukker færrest point ind af alle, mens Colts er næstmest scorende hold overhovedet.

Om Colts mange point rækker mod Ravens er dog tvivlsomt, for defensivt er Colts ikke meget sikrere end et strikket kondom.

Saints-Eagles

Den sene natkamp lørdag skal nok blive underholdende at holde sig vågen til. Både Saints og Eagles har deres styrke i det offensive, når de selv har bolden. Begge hold er stærkest, når bolden bliver kastet, både offensivt og defensivt. Det kan derfor blive afgørende, hvis et af holdene får held med at løbe bolden.

Bears-Seahawks

Chicago-holdet Bears ligner weekendens største favorit, når Seattle Seahawks kommer på besøg. Bears scorer mange point og lukker samtidig kun få ind i den anden ende. Faktisk er der kun to hold, der blive scoret færre point imod end Bears. Og det bliver heller ikke Seahawks, der skal ændre på den statistik.

Chargers-Patriots

Når Chargers angreb løber bolden frem ad banen, er der ikke mange, der kan stoppe dem. Patriots er godt nok dygtige til netop dén disciplin, men holdet har ikke tidligere tiders standard.

Til gengæld kan gæsterne, med lidt held, drage fordel af, at Chicagos unge quarterback, Rex Grossman, har været ret ustabil i sæsonen.

Bookmakerne gætter på fire hjemmesejre, og det er vist ikke helt galt. Hvis et af udeholdene skal nå et skridt videre mod Superbowl i Miami, så kunne det blive enten Saints eller Ravens. Meeen, mon ikke bare pengene er bedst investeret ved at gætte på favoritsejre til hjemmeholdene?

Alle fire kampe kan følges på TV 2 Zulu, hvis man er sent oppe.

Vinderne af weekendens kampe går videre til ’Conference Championships’, som svarer til semifinalerne i europæisk terminologi.