Hvert år smider amerikanerne mad ud for omkring 165 milliarder dollar, 990 milliarder kroner.
Det viser en rapport, der også når frem til, at næsten halvdelen af amerikanernes mad, eller 40 procent, bliver smidt ud.
- Som land smider vi reelt hvert andet stykke mad, der krydser vort spor, ud. Det er penge og værdifulde ressourcer lige ned i kloakken, siger Dana Gunders, videnskabsmand i den private organisation Rådet for Naturressource Forsvar (NRDC).
Det er NRDC, som har udarbejdet rapporten. Den når frem til, at en gennemsnitlig amerikansk familie på fire hvert år smider mad for 2275 dollar ud. Det er mad for 13.650 kroner.
Ifølge beregninger i rapporten vil 25 millioner amerikanere kunne leve af blot 15 procent af den mad, der smides ud.
NRDC skriver, at det specielt er bekymrende, at der siden 1970'erne og til nu er sket en stigning på 50 procent i mængden af mad, som smides ud.
Noget af det, der tæller voldsomt i statistikken, er frugt og grøntsager, som ikke sælges. Det smider butikkerne ud.
Men almindelige forbrugere og restauranter bærer også et medansvar. De laver så store portioner, at mange ikke kan spise op, og så bliver den overskydende mad smidt ud.
- Uanset hvor bæredygtigt vor mad produceres, så er det ikke nogen god anvendelse af ressourcerne, hvis maden ikke bliver spist, siger Gunders.
/ritzau/Reuters