Amerikanere imod ny Irak-strategi
To ud af tre amerikanere er imod, at præsident Bush vil sende flere soldater til Irak, og de tror ikke, at han har en klar plan for indsatsen i Irak.

To ud af tre amerikanere er imod præsident George W. Bushs planer om at sende flere amerikanske tropper til Irak.

Det viser en meningsmåling, som Opinion Research Corp. har lavet for CNN.

Præsidenten holdt natten til torsdag dansk tid en tale til det amerikanske folk, hvor han fremlagde den nye strategi for Irak, der blandt andet går ud på at sende flere end 20.000 ekstra soldater til Irak for at hjælpe med at sikre Bagdad. Desuden fortalte han, at han ønsker at bruge flere milliarder kroner ekstra på genopbygningen af Irak.

Meningsmålingen er lavet dagen efter, at talen blev holdt, og det ser ikke ud til, at talen har haft den store indflydelse på amerikanernes mening om Bush og krigen i Irak.

I meningsmålingen blev amerikanerne også spurgt, om de tror, at de ekstra tropper vil hjælpe USA med at nå sit mål i Irak. Halvdelen mener ikke, at de ekstra tropper vil få nogen betydning, mens knap en tredjedel tror, at de ekstra tropper vil gøre en forskel. Resten mener, at de ekstra tropper bare vil gøre det endnu sværere for amerikanerne at nå deres mål i Irak.

Meningsmålingen viser også, at næsten to tredjedele af amerikanerne ikke tror, at Bush har en klar plan for Irak. Det er lidt færre end i sidste uge, hvor tre ud af fire mente, at præsidenten mangler en klar plan. Ifølge meningsmålingen har faldet dog intet at gøre med Bushs tale natten til torsdag.

Meningsmålingen er foretaget blandt 1.093 voksne amerikanere.