Amerikaner snupper 18. etape i Giro d'Italia
Tom Dumoulin (Sunweb) holdt sin føring i den samlede stilling i Giro d'Italia efter torsdagens bjergrige 18. etape. Foto: Luk Benies/AFP
Tejay van Garderen vandt 18. etape i Giroen, og Tom Dumoulin holdt snor i konkurrenterne på sidste stigning.

Tejay van Garderen (BMC) var hurtigere end Mikel Landa (Sky) og vandt, da de to ryttere skulle afgøre 18. etape i Giro d'Italia torsdag.

Efter den sidste stigning var de to alene fremme, mens favoritterne med Tom Dumoulin (Sunweb) i spidsen alle sad samlet bagude.

I den samlede stilling var der ingen vigtige forskydninger, efter at Mikel Landa igen måtte se sig besejret i kampen om en etapesejr.

På den sidste stigning forsøgte Nairo Quintana (Movistar) sig, og det samme gjorde Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida).

Det var dog uden held, og til sidst forsøgte Dumoulin selv at køre væk, men favoritterne kom samlet over målstregen.

18. etape var en af de korte af slagsen, der byder på bjergrigt terræn. 137 kilometer skulle rytterne tilbagelægge fra Moena til Ortisei/St. Urlich.

Seks ryttere sad i et udbrud, der med 20 kilometer igen havde et forspring på omkring 40 sekunder.

Tejay van Garderen, Joe Dombrowski (Cannondale), Davide Villella (Canoncale), Jan Hirt (CCC Sprandi Polkowice), Natnael Berhane (Dimension Data) og Mikel Landa.

De var på vej mod dagens sidste stigning, hvor Tom Dumoulin kunne se frem til at blive testet af blandt andre Nairo Quintana og Vincenzo Nibali.

Movistar førte an i feltet med favoritterne, og det lignede et spørgsmål om tid, før Quintana ville forsøge sig.

Foran var Tejay van Garderen og Mikel Landa kørt alene, og de havde over et minut til feltet og 40 sekunder til en mindre gruppe af forfølgere.

Med seks kilometer til toppen angreb Quintana, og efter en halv kilometer kørte han helt alene, men blev hentet af favoritgruppen igen.

Vincenzo Nibali forsøgte sig så, og da reagerede Dumoulin med det samme.

Kort efter angreb Dumoulin selv, men Quintana svarede igen.

De tre forreste i det samlede klassement var samlet, men kunne ikke enes om at køre udbryderne ind, og det nød Tejay van Garderen altså godt af længere fremme.

/ritzau/