Amerikaner kan vinde rekordsum på 6,4 milliarder i lotto

Chancen for milliardgevinst er mindre end risikoen for at blive ramt af en asteroide ifølge astronomer.
Hvis lotteriet The Powerball får én vinder onsdag, og vedkommende vælger en engangsudbetaling, vil denne være på 930 millioner dollar, svarende til 6,4 milliarder danske kroner. En rekordsum i lotto.
Hvis lotteriet The Powerball får én vinder onsdag, og vedkommende vælger en engangsudbetaling, vil denne være på 930 millioner dollar, svarende til 6,4 milliarder danske kroner. En rekordsum i lotto. Foto: Danske Spil/Arkivfoto/free

Puljen i det amerikanske lottospil Powerball er rekordhøj på 1,5 milliarder dollar før onsdagens trækning, oplyser The Powerball.

Hvis det ender med én vinder, og vedkommende vælger en engangsudbetaling, vil denne være på 930 millioner dollar. Det svarer til 6,4 milliarder danske kroner.

Det vil være det højeste engangsbeløb udbetalt i et lottospil til dato.

Vinderen kan også vælge at få udbetalt gevinsten over de næste 29 år ifølge den amerikanske lottoorganisation.

The Powerball kan spilles i 44 amerikanske delstater, Washington D.C. og to amerikanske territorier.

Køber man en kupon, som koster to dollar, er chancen for at vinde jackpot en til 292 millioner ifølge Powerball.

Dermed er chancen, skriver nyhedsbureauet Reuters, mindre for en milliardgevinst, end risikoen er for at blive ramt af en asteroide på et tidspunkt i livet.

Risikoen for at ende sine dage under en klippeblok fra det ydre rum er en til 700.000 ifølge astronomer fra Space Science Institute, som får økonomisk støtte fra den nationale rumfartsorganisation Nasa.

Det forlyder fra Det Hvide Hus, at præsident Barack Obama ikke har købt en lottokupon. Hvis han har, har han i hvert fald ikke fortalt sine folk om investeringen.

- Jeg er ikke bekendt med, at præsidenten har købt en Powerball-kupon, siger talsmand Josh Earnest, som blev spurgt på et pressemøde.

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.