Ambulanceredder Anders fik genial idé - nu hædres han med stor pris
35-årige Anders Bruun Rasmussen fra Næstved var ét stort smil, da han og Præhospitalt Center onsdag eftermiddag modtog Arbejdsmiljøprisen. Foto: Privat
Den 35-årige ambulanceredder fik ideén, der sparer livsvigtig tid og som i dag er blevet belønnet med Arbejdsmiljøprisen 2018.

Stoltheden lyste ud af Anders Bruun Rasmussen og kollegaerne fra Præhospitalt Center i Region Sjælland, da de tidligere i dag modtog Arbejdsmiljøprisen 2018 på Axelborg i København.

Det var nemlig den 35-årige paramediciner fra Næstved, der på vej hjem fra en ambulancetur fik idéen til den nyudviklede app, der onsdag eftermiddag blev belønnet med årets arbejdsmiljøpris i kategorien Forandringer og ny teknologi.

- Det var en stor overraskelse. De andre konkurrenter i kategorien var nogle stærke tiltag og gode idéer, så jeg var ikke sikker på, at vi ville vinde, siger Anders Bruun Rasmussen til Avisen.dk.

Kostbar tid

Den nye app gør, at ambulancereddere i Region Sjælland hurtigere kan træffe den korrekte beslutning om, hvor akutpatienter og borgere skal køres hen - noget, der kan spare kostbar tid for både redderne og patienterne. 

Når ambulanceredderne tidligere skulle træffe en beslutning om, hvilket sygehus en patient skulle transporteres hen til, skulle de gennemgå et 17 sider langt dokument. Dokumentet var kompliceret, og derfor måtte redderne ofte ringe til Vagtcentralen for at få den nødvendige information om det rette hospital og kørselsvejledning.

Anders Bruun Rasmussen fik travlt med at tale med journalister, da nyheden om den prisvindende app slap ud. Foto: Privat

- Nu kan vi spare tid, og i vores job er tiden af og til afgørende. Hvis jeg kan spare to minutter ude på skadesstedet, så er det to minutter sparet i den anden ende, siger Anders Bruun Rasmussen.

Større sikkerhed og mindre pres

Ifølge Arbejdsmiljørådets formand, Lisbeth Lollike, har Præhospitalt Center formået at skabe en løsning, som både medarbejdere og patienter kan drage stor nytte af.

- Medarbejderne sparer en masse tid, og samtidig har de fået et bedre arbejdsmiljø, fordi de kan løse deres opgaver med større sikkerhed og under mindre pres. Patienterne får en kompetent behandling, idet de bliver kørt til rette sted i første omgang, siger Lisbeth Lollike i en pressemeddelelse.

Selvom Anders Bruun Rasmussen var hjernen bag den prisvindende app, så drømmer han ikke om en fremtid som opfinder.

- Nej, jeg er ikke begyndt at have mit eget opfinder-kontor, og jeg fortsætter med at køre som ambulancebehandler, siger han til Avisen.dk.