Amanda: Min chef fik bid af svindelkagen
Amanda Jacobsens chef nød godt af sin underordnedes svindel, fortæller Jacobsen i retten.

Det var ikke kun Amanda Jacobsen selv, der pyntede sig med lånte fjer og levede i sus og dus for penge, som hun svindlede sig til hos sin arbejdsgiver, virksomheden Gate Gourmet.

Efter en middag i 2008 med hendes private ven og chef i virksomheden gik hun nemlig til bekendelse over for sin overordnede.

- Vi var begge berusede, og jeg fik ingen reaktion. Jeg havde ellers været bange for reaktionen, fortæller Amanda Jacobsen tirsdag i Københavns Byret.

Nogle dage efter mødtes Amanda Jacobsen med topchefen i London, og her kom han ifølge hendes vidneudsagn med en noget uventet reaktion.

- Han sagde, at han ville have en bid af kagen, fortæller Amanda Jacobsen.

Sammen skruede Amanda Jacobsen og chefen et i forvejen ekstravagant forbrugsmønster op i eksorbitante luftlag.

- Vi købte guldbarrer, diamanter og biler, og jeg skulle betale penge til leje af hans datters lejlighed, fortæller Amanda Jacobsen.

Efter at topchefen var blevet involveret, gik svindlen ifølge Amanda Jacobsen amok i 2009. Det ses også af bagmandspolitiets sigtelse i sagen.

I 2008 blev der ifølge sigtelsen svindlet for godt seks millioner kroner, mens svindlen året efter nåede op over 90 millioner kroner.

Udsagnene om topchefen kan vise sig at få konsekvenser. Koncernen bag Gate Gourmet holder til i Schweiz, og i øjeblikket er det schweiziske bagmandspoliti også i gang med en strafferetslig efterforskning af sagen.

I den forbindelse har de schweiziske myndigheder tilbage i februar pålagt Amanda Jacobsen og hendes advokater ikke at udtale sig offentligt om det, der vedrører den schweiziske del af sagen.

I forbindelse med retsmøderne i København har de schweiziske myndigheder dog givet tilladelse til, at Amanda over for dommeren også fortæller om personer, for eksempel topchefen, som bliver efterforsket i Schweiz.

/ritzau/