Amager-anklager: Det er vildere end en krimi
"Jussi Adler-Olsen, du er for langt ude!" Sagen om Amagermanden er for vild til en krimi, mener anklager Anen Birgitte Stürup. Foto: Jens Dresling / POLFOTO
Sagen om Amagermanden er så vild, at anklageren ikke ville købe historien, hvis det var en film eller en bog.

Sagen om Amagermanden er en af de meste utrolige sager, anklager Anne Birgitte Stürup nogensinde har ført.

Og det siger ikke så lidt - den garvede statsanklager har nemlig været i retten i over hundrede nævningesager.

"Indimellem overgår virkeligheden fantasien," sagde Anne Birgitte Stürup uden for Købehavns Byret kort efter, hun havde fået dømt Marcel Lychau Hansen til livstid.

Den dømtes forbrydelser strækker sig helt fra 1987 og frem til 2010. På utrolig vis fik politiet forbundet Marcel Lychau Hansen til flere gamle voldtægtssager og et mord, da de fandt et tabt kondom med den dømtes dna efter en voldtægt i en haveforening på Amager.

"Hvis jeg havde læst historien i en kriminalroman med det hele, ville jeg have sagt: Jussi Adler-Olsen (forfatter til en række spændingsromaner, red.), du er for langt ude," siger Anne Birgitte Stürup om den indviklede og langstrakte sag.

Marcel Lychau Hansen blev i mandags dømt skyldig i to mord og syv seksuelle overgreb, røveri og forsøg på brandstiftelse.

I alt blev han kendt skyldigt i seks ud af syv anklagepunkter. Nævningene fandt ikke, at der var nok beviser til at dømme ham for et ellers utrolig groft overgreb på en 47-årig kvinde i Nymosen i 2007. Selvom de i deres begrundelse pointerede, at der var stor sandsynlighed for, at det var Lychau Hansen, der udførte overgrebet.