Alternativet har stadig åbne døre for partihoppere
Alternativet har afvist et forslag om at forbyde politikere at tage deres mandat med sig ind i partiet.
Folketingsmedlem og tidligere socialdemokrat Pernille Schnoor er den seneste af en række folkevalgte, der har taget deres mandat med sig over i Alternativet.
Folketingsmedlem og tidligere socialdemokrat Pernille Schnoor er den seneste af en række folkevalgte, der har taget deres mandat med sig over i Alternativet. Foto: Socialdemokratiet, Pressefoto/Free

Også fremover vil det være muligt at melde sig ind i Alternativet og tage sit mandat med sig fra et andet parti.

Det er resultatet, efter at Alternativet på sit årsmøde har afvist et forslag fra medlemmerne om at forbyde partihoppere.

Dermed vil det fortsat være muligt at repræsentere liste Å i en kommunalbestyrelse, et regionsråd, i Folketinget eller Europaparlamentet, selv om man er valgt ind for et andet parti.

- Man bliver valgt, fordi man gerne vil have synspunkter igennem. Hvis man så synes, at de ikke længere kommer igennem i ens eget parti, men i et andet parti, så er det naturligt at ville forlade sit parti, lød argumentet fra folketingsmedlem Ulla Sandbæk.

Siden folketingsvalget i juni sidste år har folketingsgruppen fået et nyt medlem i skikkelse af den tidligere socialdemokrat Pernille Schnoor, der tog sit mandat med sig over i Alternativet.

Derudover har partiet fået seks kommunalpolitikere, hvoraf fem har taget deres mandater med fra andre partier, mens den sidste var løsgænger, før han meldte sig ind i Alternativet.

Med dagens afstemning er Enhedslisten dermed fortsat det eneste parti, der har forbud mod partihoppere.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.