Alternativet giver ministre karakterer: Klimaminister dumper
Løkke får mulighed for reeksamen, men klima-, miljø- og justitsministeren dumper hos Alternativet.

Humor skal have mere plads i dansk politik. Det mener Alternativet, som onsdag uddelte kærlige karakterer til statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) ministerhold.

Med Alternativets store fokus på klima kom det ikke som en overraskelse, at klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) og miljøminister Esben Lunde Larsen (V) dumpede gruppeeksamen.

- Opgaven er fyldt med fejl og forkert brug af pensum: Især kapitlerne om den nye Nordsø-aftale, afskaffelsen af PSO'en og forringelserne af elbilmarkedet er præget af markante misforståelser.

- Derfor ser censor og jeg ingen anden udvej end at indstille gruppen til at gå hele skoleåret om, siger Rasmus Nordqvist.

Også justitsminister Søren Pape Poulsen (K) får en hård medfart af Alternativet.

- Ministeren har afleveret en skriftlig opgave, der bærer titlen "Bander bag tremmer, siger Rasmus Nordqvist med henvisning til bandepakken, som Søren Pape Poulsen forhandlede på plads i foråret.

- Foruden den farverige titel er opgaven fyldt med forslag til, hvordan man kan straffe indsatte hårdere. Ja, ministeren vil sågar tage julegaver fra dem.

- Problemet med opgaven er derfor ikke manglende kreativitet, men snarere at den måske er lige kreativ nok. Mange af forslagene er nemlig direkte i strid med det, som førende teoretikere og forskere inden for pensum anbefaler, siger Rasmus Nordqvist.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) består heller ikke. Men han får dog en ny chance af Alternativet:

- Statsministeren er den eneste, der har afleveret den større skriftlige SRP-opgave. En opgave, som bærer titlen "2025-planen".

- Vi har kun lige nået at skimte opgaven. Men vi kan allerede se, at den ligner noget, vi har set før, siger Rasmus Nordqvist med henvisning til, at Lars Løkke Rasmussen fremsatte en anden 2025-plan i august sidste år.

- Derfor kan vi gentage os selv og sige, at det bedste og mest positive ved den er kapitlet om nye teknologier og iværksætteri, som dog slet ikke er foldet nok ud, siger Rasmus Nordqvist.

Lars Løkke Rasmussen skal derfor til reeksamen - står det til Alternativet skal den holdes første tirsdag i oktober, hvor Folketinget åbner igen.

/ritzau/