Alonso må køre med i Formel 1-træning fredag
Hvis lægerne godkender Fernando Alonsos tilstand efter fredagens træning, kan han køre med søndag i Shanghai.
Fernando Alonso må køre med i fredagens første træning, hvorefter undersøgelser vil vise, om han får lov til at køre selve grandprixet i Shanghai søndag. (Arkivfoto).
Fernando Alonso må køre med i fredagens første træning, hvorefter undersøgelser vil vise, om han får lov til at køre selve grandprixet i Shanghai søndag. (Arkivfoto). Foto: Jan Sommer/Polfoto

Den spanske Formel 1-kører Fernando Alonso er med, når der fredag trænes forud for sæsonens tredje grandprix, der køres i Shanghai søndag.

Spanieren er blevet clearet af lægestaben hos Den Internationale Motorsportsunion (FIA) til at deltage i fredagens første træning.

Herefter vil han igen blive testet, og det vil blive besluttet, om han kan stille op i søndagens grandprix.

Det oplyser FIA i en pressemeddelelse torsdag.

Fernando Alonso fra McLaren gik glip af det seneste grandprix i Bahrain, da FIA på baggrund af nogle skanninger ikke fandt det forsvarligt at lade ham stille op.

Det skete, efter at han var involveret i et alvorligt uheld i sæsonens første grandprix i Melbourne den 20. marts.

Her røg et dæk af Alonsos racer, og han strøg mod barrieren. Han kunne dog nærmest mirakuløst selv stige ud af racerbilen efterfølgende.

Hvis Alonso får starttilladelse i Shanghai, vil han have deltaget i samtlige grandprixer i Kina, der er blevet kørt, siden nationen kom med på Formel 1-kalenderen i 2004.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.