»Alliancen havde taget opstilling foran porten, og der lå lig overalt«
Spil · Onlinespillet World of Warcraft blev forleden udvidet med den nye verden ?Burning Crusade’. Spillere over hele verden har ventet i mere end et år på det øjeblik. En af dem er Martin Thuesen

Kl. 20.00

Jeg sad og spillede med min Rogue for at slå tiden ihjel. Jeg er Horde på en rollespilsserver. Jeg var inde i Battlegrounds, hvor man pvp’er (player vs. player, spillerne slår hinanden ihjel, red.). Jeg manglede 50 kills for at komme på 78.000 kills i alt. Min Rogue er High Warlord, som er den højeste rang, så jeg ledte slaget. Vi var 15 mand på holdet. Egentlig var det mest for at slå tiden ihjel, indtil klokken var 24.00, og Burning Crusade ville udkomme. Jeg har sådan set brugt den sidste uge på bare at slå tiden ihjel og vente på den udgivelse. Jeg talte lidt med mine venner i spillet om, hvor vildt det ville blive, når klokken endelig blev 24.00.

Kl. 21.00

Da jeg kom op på 78.000 kills, loggede jeg ud af Battlegrounds og begynd­te at lave penge i spillet. Det ville være meget godt med en god økonomi, når udvidelsen kom. Jeg er enchanter, hvilket vil sige, at jeg kan omdanne våben og rustninger til magisk støv, som kan forbedre våben, hvis man har den rette tryl­leformular.

Kl. 22.00

Jeg gik ind i en af de store byer og solgte mine enchants på torvet til andre spillere.

Kl. 23.00

Jeg snakkede med mine venner over Ventrilo, som er et Skypeagtigt system. Et af klanmedlemmerne fra Mexi­co har stillet en server op, som vi alle kan logge ind på. Vi snakkede om alle de rygter, der er om Burning Crusade, og om, hvor mærkeligt det ville blive, at det endelig var her. Vi begyndte for alvor at trippe for at få spillet. Efter et helt år med rygter var der kun en time tilbage.

Kl. 23.40

Nogle af mine venner var på besøg. De spiller ikke, så de drillede mig med, hvor spændt jeg var. De indvilligede i at give mig et lift ind til Blockbuster, hvor jeg havde forudbestilt spillet.

Kl. 24.00

Da vi kom ind i blockbuster, stod der 25 mennesker i kø. Jeg følte mig rimelig malplaceret i alle de andre kunders snak om, hvorvidt de skulle skifte fra shadow- til holypriest, og om de skulle have ny mount. Mine venner stod og grinede.Det var en stor ting at stå med spillet i hænderne efter så lang ventetid. Det var et flot cover. Jeg var glad for, at de havde gjort noget ud af designet. Jeg så på mine venner og sagde »så er det sømmet i bund«.

Kl. 24.50

Så var spillet endelig installeret. Jeg havde placeret min Rogue foran den portal, man skal gå igennem for at komme til den nye verden. Alliancen havde taget opstilling foran porten, og der lå lig overalt. De forsøgte at dræbe alle, der ville ind i den nye verden. Men jeg slap heldigvis igennem. Jeg er i gang med at optage en film om min Rogue i World of Warcraft, og jeg ville gerne have et klip med fra det første øjeblik, han stod i den nye verden. Da optagelsen var i kassen, red jeg hen for at møde en hollandsk pige, jeg nogle gange spiller med. Vi tog rundt på eventyr sammen. Det var ret forvirrende og fantastisk. Pludslig vidste vi ikke, hvor vi skulle hen for at løse de forskellige opgaver. Vi red rundt sammen i nogle timer, ind­til serveren (den computer, der holder verdenen i gang, red.) gik ned, så vi alle røg af spillet.

Kl. 03.30

Mens serveren var nede, fik jeg et væld af meddelelser på messenger a la »hey, er du også røget af, kan du heller ikke komme på«. Min hollandske veninde valgte at gå i seng. Men jeg ventede. Lidt efter kom serveren op igen. Så red jeg rundt alene for at opdage den nye verden.

Kl. 05.30

Jeg besluttede mig for at gå tidligt i seng, så jeg kunne stå tidligt op og spille videre hurtigt.