Alle skal ud af højhusene
To højhuse i Rødovre, der er i fare for at styrte sammen i den kraftige blæst, bliver nu evakueret.

De to højhuse på Ruskær og Agerkær i Rødovre, som er i fare for at kollapse i den kraftige vind, bliver mandag eftermiddag evakueret.

Det oplyser vagthavende ved Rødovre Politi, Michael Bundgaard, til DNY.

Politifolk går systematisk bygningerne igennem efter beboere.

»Vi ringer på alle døre, og hvis dørene ikke bliver åbnet, går vi ind. Vi skal være helt sikre på, at vi ikke efterlader nogen i bygningen,« siger Michael Bundgaard.

En af de evakuerede beboere er Birgit Olsen. Hun blev tidligere på dagen ringet op af nogle venner. De havde set i fjernsynet, at der var risiko for, at hendes hus styrtede sammen. Da hun kiggede ud af vinduet, opdagede hun, at politi og brandvæsen var mødt op nedenfor huset.

»Jeg tænkte, at der nok var noget om det, så jeg tog min jakke på og gik,« siger Birgit Olsen og fortæller, at beboerne i de to højhuse tidligere har fået udleveret en evakueringsplan.

»Men vi troede jo ikke, at det ville ske. Lige nu er jeg bare rystet,« siger hun.

Birgit Olsen søgte i sikkerhed hos nogle venner, mens mange af de andre beboere blev kørt til den nærliggende Hendriksholms Skole, hvor de vil blive indkvarteret.

Politiet regner umiddelbart med, at der vil være plads til alle beboerne på skolen, men politiet har mulighed for at benytte andre skoler i området, hvis pladsen viser sig at være for trang.

Politi og brandvæsen har oprettet et kommandosted ved de to højhuse, og hele området er afspærret for trafik.

I 2005 slog en tilstandsrapport fast, at de to huse, der hører under Arbejdernes Andelsboligforening, på grund af en fejl i konstruktionen var i fare for at styrte sammen, hvis der kom en voldsom storm. I den forbindelse blev der udarbejdet en evakueringsplan for bygningerne og boligforeningen anbefalede, at husene blev revet ned. Husene er 12 og 14 etager høje og rummer 312 lejligheder. Der bor mellem 800 og 1000 mennesker i husene.