Alle kan få en bolig på Christiania
Hvis christianitterne siger ja til udspillet fra Slots- og Ejendomsstyrelsen vil det betyde, at der kommer ventelister, som vil være åbne for enhver med interesse i at bo på fristaden.

Læs også:
Christiania skal tæmmes
Christianias advokat anbefalder et ja

Det skal være slut med christianitter, der på såkaldte områdemøder beslutter, hvem der må og ikke må bo på Christiania. I hvert fald hvis Christiania indefor de næste fire uger siger ja til det endelige udspil fra Slots- og Ejendomsstyrelsen.

»Der vil blive en åben og gennemskuelig boligudlejning, hvor enhver med interesse i at bo på Christiania kan komme på venteliste til nybyggeriet,« siger direktør i Slots- og Ejendomsstyrelsens direktør Carsten Jarlov.

Ifølge den administrerende direktør for boligorganisationen KAB vil der dog blive stillet visse krav til de nye christianitter.

»Der vil blive et krav om, at de nye christianitter bruger et vist antal timer på engagere sig i arbejdsopgaver på Christiania,« siger Jesper Nygård.

Derudover kommer staten til at have et hånd med på roret i de første femten år, hvor det vil være nogle krav til at beboersammensætning bliver en blanding af unge og ældre, beskæftigede og arbejdsløse og studerende.

Der vil blive opført mellem 100-200 nye boliger, som kommer til at være en blanding af leje- og andelsboliger. Derudover vil der komme til at ske istandsættelse af eksisterende bygninger.