Alle forventer, at dagens demonstrationer bliver fredelige
Ungdomshuset ? I dag skulle Ungdomshuset være ryddet efter den oprindelige plan. Politiet har udskudt rydningen, og der er arrangeret tre støttedemonstrationer for Ungdomshuset. Både politi og arrangører forventer fredelige demonstrationer

I dag var dagen, hvor Ungdomshuset ifølge Fogedretten oprindeligt skulle have været ryddet.
Selvom rydningen nu er udskudt, fortsætter de mange demonstrationer og arrangementer efter planen.
Således udgår der alene i dag tre demonstrationer fra Enghave Plads, Sankt Hans Torv og Christiania til støtte for det truede hus på Jagtvej. Alle tre optog ender på Rådhuspladsen, hvor blandt andet The Sandmen, Rasmus Nøhr og Niels Skousen vil spille.
Borgergruppen for Ungdomshuset står bag demonstrationerne, og talsmand Petter Sommerfelt forventer en fredelig og folkelig dag:
»Jeg forventer helt klart, at demonstrationerne vil være fredelige, selvom TV2 News har givet et andet indtryk i deres udsendelser. Vi mærker en enorm opbakning, og lige nu myldrer det ind med mails og tilkendegivelser. Vi har vel 400 medlemmer i Borgergruppen nu,« fortæller Petter Sommerfelt, der håber på op mod 5.000 demonstranter.

Ingen rydning i dag

Også Københavns Politi forventer en rolig torsdag, hvor regnen har meldt sin ankomst.
»Vi regner med, at demonstrationerne torsdag bliver fredelige. Det har arrangørerne lagt op til,« siger Flemming Steen Munch, talsmand for Københavns Politi. Han vil ikke røbe, om politiet har indkaldt ekstra mandskab og i givet fald, hvor meget.
En lystig joke i disse dage går på, at politiet vil rydde Ungdomshuset, mens de unge er ude at demonstrere. Men det afvises:
»Vi holder ord, og vi har meldt ud, at vi tidligst gennemfører, hvad medierne kalder rydningen af Ungdomshuset efter nytår. Og sådan bliver det,« meddeler Flemming Steen Munch.
Demonstrationerne i dag ender på Rådhuspladsen klokken 17.15, hvor der vil være musik og taler.
Klokken 19.00 er der folkekøkken i kælderen i Ungdomshuset, og senere spilles der op til hårdtslående fest i de omdiskuterede lokaler med bands som Assassinators, Skarpretter, Nuclear Death Terror, Hjertestop, Bomberegn og No Hope For The Kids.
Velbekomme!På lørdag er der planlagt endnu en demonstration med afgang fra Ungdomshuset, men den er endnu ikke anmeldt til politiet. På Ungdomhusets hjemmeside står den til at begynde klokkrn 16.00. En time før er der informationsmøde om demonstrationen i huset på Jagtvej 69.