Alle er evakueret fra højhus
Evakueringen af et højhus i Rødovre, der var truet af kollaps, er mandag aften næsten overstået - hvis stormen løjer af kan beboerne sove hjemme i nat.

Den kraftige storm, der har raseret Danmark på året første dag, truede mandag med at få to højhuse i Rødovre til at kollapse. Højhusene, der ligger på Agerkær og Ruskær i den københavnske forstad, har begge en fejlkonstruktion, som gør dem sårbare overfor stærk blæst.

Politi og brandvæsen har arbejdet på højtryk med at få evakueret beboerne. Ved 20-tiden mandag aften var arbejdet ved at være overstået:

»Lige nu har vi fået de fleste beboere ud og låsesmede er ved at gennemgå lejlighederne. Der er jo en del, der har været i byen og først kommet sent hjem. De kan jo være lidt svære at få vækket ved at banke på døren«, forklarer indsatsleder fra Vestegnens Brandvæsen Jan Riis til DNY.

Der foreligger ikke nogen præcist opgørelse over antallet af evakuerede, men Jan Riis vil vurdere, at omkring 500 personer er blevet evakueret.

»Det er foregået meget stille og roligt. De fleste er taget på besøg hos venner eller familie og resten er taget op på Henrikholms skole, hvor de kan få noget at spise eller se en DVD«, lyder det fra indsatslederen.

Med udsigten til at stormen løjer af i løbet af aftenen, tyder alt på, at beboerne kan få lov til at sove hjemme, men det er endnu ikke helt sikkert.