Allan Olsen: ”Vi ser magthavere lyve os op i vores åbne ansigter”
- Spindoktorer, embedsmænd og politikere er klar over, at de kan slippe godt fra næsten hvad som helst, hvis bare de siger undskyld på Twitter! (socialt medie, red.), siger Allan Olsen til DR. Foto: Linda Kastrup/Scanpix/arkiv
Den albumaktuelle musiker er træt af, at danskerne bare trækker på skuldrene af politiske skandaler

Han er klar over, at han lyder som en sur gammel mand fra Jylland.

Men sanger, sangskriver og musiker Allan Olsen er utvivlsomt træt af at se på eliten og magthavernes gøren og laden i København.

Det siger han i et interview med DR.

- Vi går rundt i en politisk virkelighed, der er fuldstændig grotesk med skattesag og andre skandaler. Og alligevel trækker vi bare på skuldrene, siger Allan Olsen.

Den 61-årige frederikshavner er lige nu aktuel med albummet ”Hudsult”. Det er første album, siden JØWT kom på gaden i 2013, fra Allan Olsen, der af mange musikkendere bliver opfattet som en af de mest politiske sangere i Danmark.

Han fortæller, at han bliver særligt tvær, når han oplever, at eksempelvis politikere ikke bliver stillet tilstrækkeligt til regnskab for deres fejl.

- Vi ser magthavere lyve os op i vores åbne ansigter uden at blive straffet.

- Spindoktorer, embedsmænd og politikere er klar over, at de kan slippe godt fra næsten hvad som helst, hvis bare de siger undskyld på Twitter! (socialt medie, red.), siger han til DR.

"Jeg ville bare kede mig"

I et interview med Ugebrevet A4 fra 2015 sagde Allan Olesen følgende om det at blive fremhævet som politisk musiker:

- Altså, i de blindes rige er den enøjede altid kejser, og når jeg anses for politisk, betyder det jo bare, at der næsten ikke er nogen, der skriver om noget som helst. Det tekstuelle, flerdimensionelle indhold er jo næsten nær nul og med et lixniveau på noget nær 3. Det drejer sig om heteroseksuel kærlighed og det at miste. Der laves i vores kultur sjældent noget, der handler om noget – og det gør mine sange. Men det er såmænd ikke noget, jeg skal hævde mig ved. Jeg ville bare kede mig ellers, siger han.

Allan Olsen har i alt udgivet 13 album – heraf tre med gruppen Dalton.

Foto: Linda Kastrup/Scanpix