Alkohol fjerner din humor
En gruppe humoristiske tyske forskere har fundet ud af, at alkohol og god humor langtfra går hånd i hånd.

Enhver, der har oplevet den præpubertære nervøsitet forbundet med at skulle være morsom, ved, at man altid er sjovere, når der er kommet lidt alkohol indenbords. Den gamle sandhed er tyske forskere nu i fuld færd med at så tvivl omkring.

En gruppe tyske misbrugsforskere fra universitetet i Bochum er i en ny undersøgelse kommet frem til den tragikomiske konklusion, at alkoholindtag langtfra skærper den humoristiske sans, men derimod mindsker den. Grundlaget for undersøgelsen er en række sjove forsøg udført med en gruppe mennesker, der efter logikken i førnævnte myte burde rangere blandt de allermorsomste, nemlig alkoholikere.

De tyske forskere præsenterede 29 hærdede alkoholikere for en række ufuldstændige vittigheder, hvorefter de skulle vælge den sjoveste pointe – »punchlinen«. Den øvelse slap ingen af fyldebøtterne særligt godt fra, faktisk var de i kun 68 procent af tilfældene i stand til at vælge den rigtige pointe, modsat den ædruelige kontrolgruppes 92 procent.

Den overraskende opdagelse beskrives således i det videnskabelige tidsskrift Addiction:

»Resultaterne af indeværende undersøgelse antyder, at alkoholikere har en nedsat evne for både de kognitive og følelsesmæssige elementer i den mentale efterbehandling af humor.«

Hvor meget, forskerne har drukket, da de forfattede den humørforladte konklusion, vides ikke.

via Listen To News