Administration 

ALIVE FESTIVAL med musik og bl.a. harpunfiskeri i Thy

Alive Festival i Thy er kendte for et omfattende sideprogram, der giver deltagerne oplevelser udover det sædvanlige med udgangspunkt i Thy's stedbunde potentaler. Foto : richo lund hald photography

Thy Alive tror på helheden i festivaloplevelsen og ønsker med særlige egnsoplevelser i det nyligt offentliggjorte dagsprogram at skabe så mange vedkommende og nære møder som muligt: Mødet med et lille lokalsamfund, en storslået natur, en stærk musikoplevelse og et nyt bekendtskab over et veldækket langbord af lokale specialiteter.

Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.
Thy er et lille samfund, hvor folk kommer hinanden ved, og det er der store kvaliteter i. Det er i det umiddelbare møde med mennesker og kulturer - gennem vedkommende oplevelser - at horisonter udvides og fordomme nedbrydes.

- Alive er en musikfestival, der formidler og udvider kendskabet til ny og udfordrende kultur, men vigtigst er det en festival, der bygger på drømmen om at skabe en helt særlig og anderledes oplevelse med det nære møde og den lokale ånd i centrum, fortæller Mathias Brander Skovsted fra festivalen.

Alive Festival er siden starten i 2009 løbet af stablen hvert år i august og kan nu fejre 10-års jubilæum. Jubilæet er samtidig en hyldest til de frivillige ildsjæle bag festivalen, der trods hårde odds har vendt udkantsdiskursen på hovedet og skabt en festivaloase i det vilde vest langt fra storbyerne.

- Alive arbejder ud fra et mantra om at gøre alle forestillinger om det mulige og umulige til skamme, og på 10 år har festivalen udviklet sig fra en gårdfest til en omfattende Thy-oplevelse, der blander et ambitiøst musikprogram på en intim festivalplads med egnens lokale råvarer og storslåede natur, fortæller Mathias Brander Skovsted.

Den bedrift bliver hvert år bekræftet af festivalens glade gæster og er senest blevet anerkendt med tildelingen af Nordjyske Kulturpris 2017.

Udvidet dagsprogram

Thy er et af landets smukkeste områder med fjord, hav, hede, klit, skov og nationalpark, og Alive har besluttet at sprænge festivalpladsens rammer og at inddrage det hele i festivaloplevelsen.

Når Alive til august åbner portene for 10. år i streg, fejres det runde jubilæum derfor med et udvidet dagsprogram og et rigt supplement til musikprogrammet:

- Festivalgæsterne vil blive guidet rundt i egnens rå, romantiske natur, velkendte områder og snørklede afkroge - alt sammen for at vise, hvor store oplevelser et lille hjørne som Thy kan byde på. Det netop offentliggjorte dagsprogram byder på alt fra vildmarkstur i Nationalpark Thy, besøg på Thisted Bryghus, surf og harpunfiskeri ved Vesterhavet og fællesmiddag med lokale specialiteter til eventyrtombola med unikke, uventede og intime Thy-oplevelser, fortæller Mathias Brander Skovsted.

Et døgn i vildmarken

Alive har siden begyndelsen haft fokus på at gentænke festivalformatet og har derfor stillet den sædvanlige festivalopvarmning på hylden til fordel for en medrivende vandretursoplevelse i en af Danmarks mest betagende nationalparker.

- I selskab med lokale guides går turen igennem det flotte landskab, der vil bringe den indre eventyrer ud i enhver festivalgænger. Under kyndig vejledning af lokale natureksperter vil den thy'ske natur blive udforsket - maden vil blive lavet over bål af lokale råvarer og natten tilbragt under åben himmel, fortæller Mathias Brander Skovsted.

Besøg på Thisted Bryghus

Thisted Bryghus er en fast bestanddel af Alive-oplevelsen, og lige så længe festivalen har eksisteret, har det været med Thy-øl i glasset. Traditionen tro finder festivalåbningen sted på det lokale bryggeri, der inviterer indenfor til dj's og ølsmagning i den hyggelige bryggergård.

- Derudover byder brygmesteren på rundvisning og anekdoter om produktionen af de populære øl, der de sidste tre år har sikret dem kåringen som 'Årets Bryggeri' af Danske Ølentusiaster i 2015, 2016 og 2017, fortæller Mathias Brander Skovsted.

Den store fællesmiddag

Alive finder stor stolthed i at tilbyde mad lavet af lokale råvarer. Netop derfor allierer festivalen sig hvert år med lokale partnere, og i år er ingen undtagelse: Inden første koncert inviterer Alive på bugnende langborde til en stor fællesmiddag.

Det lokale og velrenommerede Spisehuset Thy disker denne gang op med kulinariske overraskelser og smagsoplevelser, der kan tilfredsstille enhver sulten gæst.

- Chefkokken Rasmus Bang Vognsen sørger for, at der ikke kommer til at mangle noget på det veldækkede bord, som lader Thy møde Spanien i thy'sk tapas. Thisted Bryghus står klar med drikkevarer, der er nøje udvalgt til menuen, fortæller Mathias Brander Skovsted.

En dag ved havet

Et besøg i Thy forpligter også et besøg ved Vesterhavet, og Alive sørger for en tur til den gamle fiskerby Nørre Vorupør.

- Her vil der være surfskole med professionelle instruktører, og i år vil der desuden være mulighed for at prøve kræfter med en helt ny oplevelse på havet: harpunfiskeri, fortæller Mathias Brander Skovsted.

Til landkrabberne vil det være muligt at spille fodbold på stranden, kaste sig i det lokale havnebad, indtage en fiskeplatte af lokale råvarer eller bare nyde udsigten med en kold øl og vestenvind i håret.

- Så uanset om man er mest til at surfe oven vande, jage under vandet eller slappe af på stranden, får alle muligheden for at opleve det efterhånden velkendte Cold Hawaii, fortæller Mathias Brander Skovsted.

Den thy'ske eventyrtombola

"Lad skæbnen råde, og få en helt særlig oplevelse", lyder opskriften på Alives seneste tiltag: eventyrtombolaen.

Hvert tombolalod giver adgang til en unik og intim Thy-oplevelse, der både kan rumme overraskende natur- og kulturmøder, stærke smagsoplevelser og rendyrket afspænding.

På festivalens sidste dag bliver alle lodder afsløret og indfriet, hvor festivalgæsterne i små hold bliver kørt ud til deres specifikke Thy-eventyr. Selvom holdene bliver tilfældigt udtrukket, har alle muligheden for at dele oplevelsen med sine venner.

- Den thy'ske eventyrtombola viser de sider af Thy, som festivalgængerne ikke normalt ville stifte bekendtskab med, og fælles for alle oplevelser er en garanteret mindeværdig eftermiddag et sted mellem hav og fjord, fortæller Mathias Brander Skovsted.

Alive Festival finder sted den 16.-18. august 2018 i Christiansgave i Thisted. De første navne på plakaten er Warhaus (BE), Peter Sommer & Tiggerne, Blaue Blume og Iris Gold, og de næste offentliggørelser følger trop inden længe.
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.

Retten i Horsens
Krimi

Huggede lillefinger af mand

Gravemaskine med hav i baggrunden
Nyheder

Domstol stopper arbejde på Femern-forbindelsen

Rafael Benitez
Sport

Toptræner fyret

snedækkede bjerge
Krimi

5-årig død:

Dræbt af skiløber

Lottokuponer
Helt vildt

Vinder millioner:

Køber to tandbørster

Køleskab med masser af frugt og grønt
Mad og drikke

Tre madvarer der booster din sundhed

Pia Kjærsgaard på talerstolen
Nyheder

Pia Kjærsgaard bliver i DF uanset hvad

en rive river jord
Livsstil

Haven i februar: Gød jorden og sæt gang i forspiringen

To biler med prissedler på deres nummerplader
Biler

Millioner for en nummerplade

En smuk kvinde i sort-hvid
Kendte

Birgitte Hjort om Borgen: Den har betydet alt

En mand tager sig til hovedet
Sport

Djokovic smidt ud

Et billede af prins Andres på en pub
Kongelige

Pubber overvejer at skifte skandaleprinsens navn ud

Tre små løveunger
Dyreliv

Masser af løveunger i Givskud Zoo

Et stykke papir fra politiet
Corona

Dit coronapas kan udløbe i dag

En dame på vej i biografen
Film og TV

I dag åbner biograferne

En mand med mundbind
Sport

Djokovic kan spille i morgen

gæster hygger sig
Nyheder

Historisk værtshus
indfører rygeforbud

Gidsel bryder igennem forsvaret
Sport

Danske håndboldherrer stormer videre

reagensgals
Nyheder

Dansk virksomhed udviklede produkter til kræftbehandling - nu er den gået konkurs

puk elgård smiler til fotografen
Kendte

Derfor stoppede

Puk Elgård

Kasper Hjulmand med mundbind
Corona

Mundbind gør

mænd

mere attraktive

visualiseret feriehus
Nyheder

Borgere frygter

kæmpe ferieprojekt:

- Det er en vanvittig idé

satellitfoto
Nyheder

Tsunami-bølger

på vej mod USA

et Antonov 124 letter
Nyheder

Kræs for flyspottere: Nogle af verdens største fragtfly lander i Danmark

billede af politibil
Krimi

Spritbilist

tabte

campingvogn

sjove adresser den korte vej
Nyheder

Hvor vil du bo:

Bollen, Blindgyden, Bæveren eller Boldbanen

Corona rammer igen dansk målmand
Sport

Corona rammer

dansk målmand igen

vinfester i embedsbolig rammer Boris Johnson
Nyheder

Tømmermænd: Købte vinkøleskab til sprutten

Rikke Gøransson.
Kendte

Kendt tv-vært stopper efter 15. sæsoner

Margrethe dronning 50 år
Kongelige

Se det søde billede:

Dronningen overrasket

Politi vil tjekke Baldwins telefon efter dødsulykke på filmset
Krimi

Efter dødsulykke: Politi tjekker Baldwins telefon

ssi logo
Nyheder

Omikron-variant har fart på

Dronning Margrethe i profil med blå hat
Underholdning

Dronningen: Jeg bliver

så længe jeg lever

Nærbillede af Ane Halsboe-Jørgensen
Nyheder

Minister nedlagt

af corona

Nærbillede af en kakerlak.
Helt vildt

Havde kakerlak

i øret i tre dage

novo nordisk logo
Nyheder

Slipper for 

milliard-erstatning

Nærbillede af Johnny Madsen
Underholdning

Johnny Madsen

trækker stikket:

Aflyser alt

En tom lufthavn
Nyheder

Vil sætte en stopper

for spøgelsesfly

En cykel parkeret op ad nogle træer
Krimi

Skabte utryghed i landsby:

Nu er pædofildømt 

varetægtsfængslet

En hvid trelænget gård med et stort tre i gårdspladsen
Kendte

Casper Christensen

køber kæmpe landsted

Dronning Elizabeth i en tom kirke under bisættelsen af sin mand.
Kongelige

Nu får dronningen 

en undskyldning

mand poserer på altan
Krimi

Claus Hjort sigtet

Nærbillede af Karsten Lauritzen
Nyheder

Endnu en toppolitiker

forlader Venstre

cyklist kører i tusmørke
Nyheder

Cyklisterne glemmer

lyset i mørket

sangerinde står på scenen
Kendte

Efter sønnens død:

Sinead O’Connor indlagt

dronning margrethe sidder på stol ved siden af mand med skæg
Kongelige

Tæt på dronningen:

Hun stiller krav til

sine bordherrer

havvindmøllepark set fra oven
Nyheder

Havvindmølle

væltet 

pia kjærsgaard hilser på prins joachim og marie
Kongelige

Se billederne:

Dronningen fejret i solskin

jakob elleman-jensen smiler
Corona

Ramt af corona:

Misser dronningens

jubilæum

ung dronning margrethe taler
Kongelige

50 år på tronen:

Sådan bliver dronningen

fejret i dag 

mand taler med i mikrofon
Film og TV

TV 2 snupper profil

fra konkurrent

to mænd i militærtøj
Kongelige

Prinserne var bødler

da Andrew blev smidt ud

Sport

Ny drejning: Djokovic

får annulleret sit visum 

Blå blink fra udrykning
Krimi

Politiet skyder mod

mand i lejlighed

facebooks logo
Nyheder

Sagsøger Facebook for 20 milliarder kroner

bus kører på vej
Krimi

200 danske skiturister

i færdselsuheld

Ritt Bjerregaard
Kendte

Ritt Bjerregaard indlagt

Prins Andrew i uniform
Kongelige

Skandaleprinsen strippet for alle titler

Lars Løkke Rasmussen i Folketinget
Nyheder

Her er Løkkes nye politik

En gryde med damp
Nyheder

Derfor skal du kun bruge koldt vand til kogning

Dronningen smiler
Kongelige

Margrethes store krise

Forside af engelsk avis
Nyheder

Livline til presset Boris Johnson

Mikkel Hansen i håndboldhal
Sport

Danmark historisk stor favorit

Andreas Bo
Kendte

Andreas Bo scorer nyt job

Hadi Ka-Koush og Joel Hyrland poserer for fotograf
Kendte

Komiker efter hård sygdom: Jeg er funktionel igen

billede af bygningen hvor den pågældende McDonalds har adresse
Nyheder

McDonald's var møgbeskidt: Stor bøde og sur smiley

billede af politibil
Krimi

Kvinde skubbet

ud foran bil

billede af Peter Ingemann fra programmet
Kendte

Peter Ingemann
skadet i brandert

Katrine Hertz Mortensen
Kendte

Siger farvel til TV 2: Derfor stopper hun

de stålbeklædte bjælker
Livsstil

Lejligheder til salg
for vilde millioner

lastbil i fuld fart
Krimi

Lastbil skred ud

- bilist dræbt

Ronnie Spector
Kendte

Sangerinde bag
kæmpehit er død

gæster i zoo
Nyheder

Restriktioner fjernes:

Få overblikket her

tidligere forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen tavshedspligt
Nyheder

Brød den tidligere minister loven?

sundhedsminister magnus 4. stik vaccine
Nyheder

De tilbydes fjerde vaccinestik

inger støjberg
Nyheder

Inger Støjberg:

Ansat på Ekstra Bladet

Britisk prins: Får nej til at undgå retssag
Kongelige

Britisk prins: Får nej til at undgå retssag

person sidder ved skrivebord
Nyheder

2022: Her er årets gratis fridage 

Natteliv vil have dato for igen at kunne fylde dansegulve
Nyheder

Natteliv vil have dato for genåbning

magnus heunicke taler
Nyheder

Indkalder til pressemøde