Algeriets top godkendte Gaddafi-families asyl
En konvoj af pansrede luksusbiler der kørte den libyske diktators familie i sikkerhed i nabolandet. Foto: Polfoto, (AP, Imed Lamloum) / POLFOTO
Gaddafis familie er angiveligt flygtet til Algeriet, der har sagt god for, at familien kan opholde sig i landet.

Mens Gaddafis tro militær kæmper videre i Tripoli, har store dele af familien-Gaddafi taget flugten over plankeværket og er angivelig flygtet i sikkerhed i Algeriet

Ifølge nye oplysninger fra den engelske avis The Guardian ventede adskillige familiemedlemmer ved en grænsepost mellem Libyen og Algeriet i et halvt døgns tid, før de blev lukket ind i landet.

"De måtte vente i 10-12 timer, mens den algierske regering besluttede, hvad der skulle ske. Det var præsidenten selv, der gav grønt lys for deres indrejse," siger Guma al-Gamaty, der er det libyske overgangsråds repræsentant i Storbritannien, til avisen.
Blandt de mennesker, præsident Abdelaziz Bouteflika lod rejse ind i Algeriet, var blandt andet Gaddafis hustru, hans datter Aisha og sønnerne Hannibal og Mohammed.

Det var en konvoj af pansrede luksusbiler, der kørte den libyske diktators familie i sikkerhed i nabolandet.

I alt var der 32 mennesker i kortegen, der satte kursen mod grænseovergangen ved Tinkarine i det sydøstlige Algeriet.

Algeriets godkendelse af flugten fik Libyens Nationale Overgangsråds indenrigsminister Ahmed Darrat til at rase over landets beslutning om at give medlemmer af Gaddafis familie asyl.

"Fra et politisk synspunkt er denne situation en fjendtlig handling," sagde han ifølge The Guardian.

Kilde: The Guardian