Alexandra har fået nyt job

Kongelige
Grevinde Alexandra skal blandt andet hjælpe B&O med at finde nye kundegrupper. (Foto: Ritzau Scanpix)

Grevinde Alexandra har fået nyt job hos danske B&O.

 

Den 55-årige grevinde skal fremover arbejde for Bang & Olufsen. Det oplyser den danske virksomhed i en pressemeddelselse.  

Alexandra tog mandag morgen hul på sit nye job i B&O’s hovedsæde i Lyngby, hvor hun har fået titlen “Director for Client Programmes”. Her skal hun arbejde med at finde nye kundegrupper og udvikle kundeprogrammer på tværs af marketing og salg. 

- Jeg ser meget frem til arbejdet med at styrke kendskabet til Bang & Olufsens brand og produkter på virksomhedens kernemarkeder, siger grevinde Alexandra i pressemeddelelsen.

- Bang & Olufsen er et dansk ikon, og jeg glæder mig til at blive en del af virksomheden og til samarbejdet med mine nye kolleger og partnere.

Grevinden kommer til en virksomhed, som har været hårdt af presset af coronakrisen. B&O oplyste i sidste uge, at man ville sælge nye aktier for 400 millioner kroner for at skaffe ny kapital. 

Alexandra har muligvis også behov for at polstre bankbogen efter at hun med virkning fra juli måned i år går glip af den årlige apanage. I 2017 meldte grevinden ud, at hun ville frasige sig apanagen for at være fri til at gøre det, hun har lyst til. 

Og det har hun gjort. De senere år har grevinden kastet sig ud i en del forskellige projekter. Hun har både været underviser på et amerikansk universitet, været forfatter til en bog om lykke og sprunget ud som sangerinde.

Og nu går turen altså til den ikoniske danske virksomhed B&O, der beskæftiger 700 medarbejdere og sælger produkter i mere end 70 lande. 

Alexandra besidder også andre internationale bestyrelsesposter, så stillingen hos B&O er en deltidsstilling.