Alene tanken om motion gør dig stærk
Det mest effektive er selvfølgelig at træne rigtigt. Men ny forskning viser, at alene tanken om at træne gør dine muskler stærkere. Foto: Colourbox
Du kan styrke dine muskler ved blot at forestille dig, at du træner dem, indikerer et nyt amerikansk studie.

Blot forestillingen om motion, hjælper dine muskler til at blive stærkere, viser et studie fra Ohio University, skriver Scientific American ifølge Videnskab.dk.

 

»Det, vores studie indikerer, er, at billedlige øvelser kunne være et værdifuldt værktøj for at forhindre eller forsinke, at muskler bliver svagere, når et helbredsproblem begrænser eller indskrænker en persons mobilitet,« siger Brian Clark, der er professor i fysiologi og neurovidenskab ved Ohio University State College ifølge breitbart.com.

Studiet er publiceret i tidsskriftet Journal of Neuropsychology.

Læs også hos Videnskab.dk: Hvad er vigtigst: kost eller motion?

Forskerne indstøbte 29 forsøgspersoners håndled i gips i en måned. I denne periode skulle halvdelen af forsøgspersonerne forestille sig, at de motionerede deres håndled i 11 minutter om dagen, fem dage om ugen.

Da gipsen blev fjernet, kunne forskerne måle, at de forsøgspersoner, som havde forestillet sig at bevæge håndleddet, havde dobbelt så stærke muskler som de, der ikke havde forestillet sig at bevæge håndleddet.

»Resultaterne indikerer, at neurologiske mekanismer, højest sandsynligt i hjernebarken, bidrager betydeligt til svaghed fra manglende anvendelse,« skriver forskerne i deres artikel.

Andre artikler på Videnskab.dk:

Sådan kan din yndlingsmusik påvirke dit helbred

Bruger vi kun 10 procent af hjernen?

Tag testen: Har du en effektiv hjerne?