Alarmcentralen lagde røret på tre gange
Nytårsnat blev en jysk familie beskudt af en psykisk syg mand med et jagtgevær. "Hvad har I tænkt jer, politiet skal gøre ved det?" lød svaret.

Fire gange. Så mange gange måtte en østjysk familie taste nummeret til alarmcentralen med geværskud bragende om ørene, før de fik hjælp til at besinde en psykisk syg nabo, der nytårsaften skød efter dem med et dobbeltløbet jagtgevær. De første tre gange afviste alarmcentralen opkaldet ved at smide røret på, skriver metroXpress. Det var først efter fjerde opkald, politiet rykkede ud.

Manden med jagtgeværet var familiens nabo, der var blevet smidt ud fra familiens nytårsfest og siden vendte tilbage med et gevær i hånden. Det affyrede han, da de åbnede døren for ham. Men der var ikke megen forståelse for situationens alvor at hente hos alarmcentralen:

»Ved det første opkald spørger alarmcentralen, »hvad vi har tænkt os, politiet skal gøre ved det.« Min far forklarer, at vi har brug for hjælp straks, og at vi bliver beskudt. Men politiet smider røret på, åbenbart fordi han ikke taler pænt nok,« siger nytårsværten Jørgen Erik Borup til avisen.

Mens naboen skød mod familiens biler ude foran huset, ringede familien yderligere to gange, hvor den blev afvist. De overvejer nu en formel klage.

Sagen vil nu blive undersøgt, lover chefpolitiinspektør fra Østjyllands Politi, John Jacobsen:

»Vi har et ønske om at servicere borgerne bedst og hurtigst muligt. Derfor vil vi straks undersøge, om der er begået fejl. Alt er optaget på bånd, og der vil nu blive lavet en redegørelse om sagen,« siger han til metroXpress.