Al-Shabaabs efterretningschef overgiver sig i Somalia
Et højtstående medlem fra den islamistiske gruppe al-Shabaab har overgivet sig i Somalia på grænsen til Etiopien og Kenya. Foto: Farah Abdi Warsameh/AP
Et højtstående medlem af al-Shabaab har meldt sig selv til myndighederne i Somalia.

Et af den militante gruppe Al-Shabaabs øverste medlemmer har lørdag overgivet sig til de somaliske myndigheder.

Zakariya Ahmed Ismail Hersi skal have titlen som efterretningschef i den islamistiske gruppe, skriver lokale medier.

USA har udlovet en samlet dusør på tre millioner dollar på højtstående folk i al-Shabaab. Ifølge somaliske myndigheder overgav efterretningschefen sig i et område, hvor Somalia grænser op til Kenya og Etiopien.

- Zakariya Ahmed var en meget højtstående person, der arbejdede sammen med Godane, siger militærets talsmand James Muse, der henviser til den tidligere al-Shabaab-leder Ahmed Abdi Godane, der blev dræbt ved et amerikansk angreb i september.

- Han havde ansvaret for efterretninger og økonomi. Han var en af de øverste al-Shabaab-ledere. Amerikanerne har sat en høj pris på deres hoveder, siger Muse.

En anden talsmand fra det somaliske militær siger, at Zakariya Ahmed Ismail Hersi skjulte sig i et hus i en grænseby. Her tog han selv kontakt til myndighederne for at meddele, at han ville overgive sig.

Andre efterretningskilder siger, at overgivelsen er motiveret af intern splid i al-Shabaab, der har resulteret i blodige opgør mellem de øverste medlemmer i den militante gruppe.

Der er umiddelbart ingen kommentar fra den islamistiske gruppe, som står bag mange blodige angreb.

/ritzau/AFP