Akutpakken: Det skal a-kasserne nu give dig

I fredags kunne et bred skare præsentere en akutpakke for ledige på vej u daf dagpengesystemet.
Der skal sendes breve i stakkevis
Der skal sendes breve i stakkevis Arkiv/polfoto

Her kan du læse, hvad A-kassernes Samvirke har lovet at gøre hurtigst muligt  de ledige, som til nytår risikerer at ryge ud af dagpengesystemet.

• At sende breve ud til alle ledige, som risikerer at opbruge deres dagpengeret, og at give jobcentrene besked om, hvilke ledige der er sendt et brev til.

• At etablere et stående jobberedskab bestående af medarbejdere, som dedikeres til opgaven med at hjælpe ledige, der er sidst i deres dagpengeperiode, i arbejde.

• At jobberedskabet står klar til at hjælpe de ledige, der henvender sig, via et intensivt samtaleforløb med fokus på jobhjælp og jobsøgningsstøtte.

• At aftale det videre forløb med den ledige senest inden for 1 uge efter, at den ledige har henvendt sig. A-kasserne holder i den forbindelse de samtaler med den ledige, som den pågældende har behov for. Samtalerne kan holdes ved personligt fremmøde, telefonisk eller anden digital kontakt. I de første uger efter igangsættelse af jobberedskabet tilstræbes fristen på 1 uge også overholdt, men a-kasser med særligt mange ledige i målgruppen kan have brug for at gennemføre samtalerne over lidt længere tid.

• At fokusere på at hjælpe ledige i arbejde via intensiv jobhjælp, jobsøgningsstøtte og jobformidling.

• At hjælpe ledige med at komme i jobrotation, uddannelse som voksenlærling eller i praktik eller i job med løntilskud i en privat virksomhed, hvis det er den hurtigste vej til at komme i arbejde.

Kilde: Aftale om særlig indsats for ledige, som risikerer at opbruge deres ret til dagpenge, Beskæftigelsesministeriet 31. august 2012.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.