Akutpakken: Det skal a-kasserne nu give dig
Der skal sendes breve i stakkevis Arkiv/polfoto
I fredags kunne et bred skare præsentere en akutpakke for ledige på vej u daf dagpengesystemet.

Her kan du læse, hvad A-kassernes Samvirke har lovet at gøre hurtigst muligt  de ledige, som til nytår risikerer at ryge ud af dagpengesystemet.

• At sende breve ud til alle ledige, som risikerer at opbruge deres dagpengeret, og at give jobcentrene besked om, hvilke ledige der er sendt et brev til.

• At etablere et stående jobberedskab bestående af medarbejdere, som dedikeres til opgaven med at hjælpe ledige, der er sidst i deres dagpengeperiode, i arbejde.

• At jobberedskabet står klar til at hjælpe de ledige, der henvender sig, via et intensivt samtaleforløb med fokus på jobhjælp og jobsøgningsstøtte.

• At aftale det videre forløb med den ledige senest inden for 1 uge efter, at den ledige har henvendt sig. A-kasserne holder i den forbindelse de samtaler med den ledige, som den pågældende har behov for. Samtalerne kan holdes ved personligt fremmøde, telefonisk eller anden digital kontakt. I de første uger efter igangsættelse af jobberedskabet tilstræbes fristen på 1 uge også overholdt, men a-kasser med særligt mange ledige i målgruppen kan have brug for at gennemføre samtalerne over lidt længere tid.

• At fokusere på at hjælpe ledige i arbejde via intensiv jobhjælp, jobsøgningsstøtte og jobformidling.

• At hjælpe ledige med at komme i jobrotation, uddannelse som voksenlærling eller i praktik eller i job med løntilskud i en privat virksomhed, hvis det er den hurtigste vej til at komme i arbejde.

Kilde: Aftale om særlig indsats for ledige, som risikerer at opbruge deres ret til dagpenge, Beskæftigelsesministeriet 31. august 2012.

via Listen To News