Aktier styrtdykker på de europæiske børser
Mens euroen er historisk lav, og Spaniens rente stiger til det ubærlige, ramler aktiekurserne i Sydeuropa.

Aktiekurserne styrtdykker verden over, men børserne i Sydeuropa er særlig hårdt ramt. I Madrid er IBEX 35 indekset faldet med 5.0 procent, børsen i Athen styrtdykker over 6 procent, mens børsen i Milano mister 5 procent.

Samtidig ligger euroen lavest i tolv år over for den japanske yen, og renten på den spanske statsgæld stiger så meget, at mange venter en redningsplan for den spanske stat.

- Der er frygt for, at Spanien nærmer sig en total økonomisk redningsplan efter at have sikret sig 100 milliarder euro (godt 750 milliarder kroner) for at rekapitalisere sine banker, siger Joshua Raymond, markedsstrategi hos City Index.

Den græske regering drøfter i denne uge i Athen sit økonomiske genopretningsprogram med revisorer fra EU-Kommissionen, den internationale valutafond, IMF, og den europæiske centralbank.

Det afgør, om Grækenland får lån for 31,5 milliarder euro til september. Den tyske finansminister Wolfgang Schäuble advarede i en avis mandag om, at Grækenland må opfylde kravene fra sine internationale kreditorer.

- Hvis der er forsinkelser, må Grækenland indhente dem, siger han til boulevardbladet Bild.

I London faldt FTSE aktieindekset over 100 førende aktier med 1,61 procent. I Frankfurt gik DAX aktieindekset ned med 1,40 procent, og i Paris mistede aktieindekset CAC 40 1,69 procent.

/ritzau/Reuters