Akkord-krigen raser på prestigebyggeri
Der er udbrudt krig bag de flotte facader på Axel Towers Foto: Thomas Lekfeldt/SKF
Axel Towers-byggeriet i København risikere at blive ramt af blokade af 600 sure stilladsarbejdere.

Byggeriet af de imponerende bronzefarvede tårne med udsigt til Tivoli og Cirkusbygningen, Axel Towers, midt i København er i overhængende fare for at blive blokeret.

Stilladsarbejderne i København spiller med musklerne og bakker en stor gruppe strejkende tømrer- og snedkersvende op i kampen om en bedre akkordaftale.

Håndværkerne har nedlagt arbejdet på Axel Tower i utilfredshed med den akkord, som de er blevet tilbudt, skriver ekstrabladet.dk.

- De gange, vi har forsøgt at forhandle, kommer de med nogle useriøse bud. Det, de har lagt op til, er langt under det gennemsnitlige for akkordarbejde i København, siger Julius Gudmundsson, der er talsmand for tømrerne og snedkerne på byggepladsen til avisen.

Blokadesnak i krogene

Det kan ende med, at tømrerne og snedkerne mister deres arbejde, for Arbejdsretten har erklæret strejken for ulovlig.

I krogene taler man allerede om, at byggeriet snart bliver blokeret helt. For trods Arbejdsrettens ord kan konflikten sagtens spidse til i den kommende uge. 

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger har stilladsarbejderne opfordret deres kolleger til at fortsætte strejken. Stilladsarbejderne er også akkord-lønnet, og de frygter for deres arbejdsvilkår.

Stilladsarbejder Thomas Strømholt, der repræsenterer 600 københavnske stilladsarbejdere, tør i hvert fald ikke love, at hans medlemmer holder sig i ro.

Kan måske ikke tøjle 600 stiladsarbejdere

- Den måde tømrerne nu bliver behandlet på, får os til at se rødt, siger Tomas Strømholt til avisen.

- Vi har selvfølgeligt fuld tillid til, at det fagretslige system kan finde en løsning på det her. Men den her måde at forhandle på fra arbejdsgivers side bliver set som et angreb på de 600 stilladsarbejdere der er i København. Så hvis de ikke finder en løsning, er det min frygt, at jeg ikke kan styre mine 600 kollegaer, siger Thomas Strømholt.

Det er danskernes egen pengetank, ATP, der er bygherre på byggeriet.

via Listen To News