Ailton slap med skrækken
FCK’s nye angriber kom til skade under træningen men kunne humpe fra banen. Klubbens læge afkræfter, at hans fysik er skrøbelig.

Tiden gik i stå et øjeblik, da FC Københavns spillere fredag trænede kamp på kunststofbanen ved anlægget på Peter Bangs Vej. Klubbens nye stjerneangriber, brasilianeren Ailton Almeida, havde netop rundet en kollega på højreflanken, da han gled og faldt voldsomt til jorden i store smerter.

Sekunder efter stoppede spillet, da det 22-årige rekordindkøb blev liggende med en hånd over øjnene.

Spillerne og træner Ståle Solbakken så bekymret til og frygtede det værste, for den tiltrængte angrebsforstærkning, mens en klublæge ilede ind på banen med isposer og tape til angriberens ankel.

Et par minutter efter kunne de to sammen humpe de få meter ud til sidelinien, og Ståle Solbakken kunne blæse træningen i gang igen.

Ailton Almeida måtte overvære resten af seancen med benet i vejret og isposer på anklen, men kunne heldigvis efterfølgende selv rejse sig og forsigtigt gå over til klubhuset.

»Det er vist ikke alvorligt. Det gjorde meget ondt, men jeg tror kun, det er et tvist,« sagde han til DNY.

Der har været snakket om brasilianerens skrøbelige fysik og i sin tidligere klub, svenske Örgryte, døjede han efter sigende jævnligt med problemer i ben, lår og muskler.

Ailton Almeidas helbred er dog ganske udmærket, siger FC Københavns læge, Frank Odgaard.

»Han er en væver, atletisk type. Du kan spørge mig om et år, så skal jeg sige, om han er skrøbelig. Men vi har undersøgt ham, og hvis han ikke havde været fysisk i orden, havde klubben ikke investeret så mange millioner i ham,« siger han.

Ailton Almeida er ikke oppe i omdrejninger, men det skyldes nu blot, at han lige har været halvanden måned på ferie i sit hjemland, og at forårstræningen først begyndte i mandags. Han døjer godt nok fortsat med en forstrakt muskel i maven, men satser på at være klar til klubbens første opgave, som er Royal League-kampen mod Brøndby om en måned.