Agger er stolt over at være fast anfører
Med Christian Poulsens landsholdsstop er Daniel Agger med stolthed rykket øverst op i hierarkiet.

Med Christian Poulsen farvel til det danske landshold i sidste uge er Daniel Agger nu udnævnt som ny permanent anfører efter at have været viceanfører en del år.

- Det er et svært spørgsmål at svare på, hvor meget det betyder for mig. Det betyder ikke noget i dagligdagen, men jeg tror, at alle, som har prøvet det, vil sige, at det er en fantastisk følelse og en stor ære, fortæller Daniel Agger.

- Der er ikke mange mennesker, der får lov til at spille på det danske landshold, og der er endnu færre, som får lov til at være anfører. Så det er noget, som er stort for mig, siger Liverpool-profilen.

Samtidig med Christian Poulsens farvel stoppede målmand Thomas Sørensen også i rødt og hvidt. Det er godt og vel 200 landskampe, der er røget af landsholdet i sidste uge, og landstræner Morten Olsen har udpeget Agger til at tage mere ansvar for truppen.

Det har Agger det fint med, selvom han tænker på, om han lige pludselig er blevet "en af de gamle" på holdet.

- Altså, jeg føler mig ikke gammel. Måske kroppen gør det, men det er noget helt andet. Når jeg kigger på listen og ser, at det er lidt over syv år siden, at jeg fik min debut, så tænker man sit.

- Har jeg virkelig været med i så lang tid? Men tiden er gået hurtig, så det er ikke så slemt, siger den 27-årige forsvarsgeneral, der er noteret for 49 landskampe.

Han runder dermed et flot jubilæum onsdag aften, når Danmark i en testkamp møder Slovakiet i Odense.

/ritzau/