AGF-modstandere sidder fængslet i Aarhus
To af spillerne fra AGF's georgiske modstandere FC Dila Gori sidder arresteret for butikstyveri.

Det aarhusianske politi giver fodboldklubben AGF en håndsrækning i klubbens forsøg på at gå videre i kvalifikationen til Europa League.

I arresten i Aarhus sidder således to af spillerne fra den georgiske klub FC Dila Gori, fordi de i fredags - dagen efter den første kamp i kvalifikationen til Europa League - blev taget for butikstyveri. Og de to kommer ikke med til torsdagens returkamp.

Det oplyser Jesper Drejer fra udlændingesektionen hos Østjyllands Politi.

- Det kommer de ikke hjem til, siger Jesper Drejer til Jyllands-Posten.

Den georgiske ambassade har kontaktet politiet, fordi den vil have spillerne hjem til returkampen. Men det kan der ikke blive tale om.

- De bliver behandlet fuldstændig ligesom alle andre, men der er pres fra georgisk side. Men vi kan jo ikke ændre på, om det er en direktør, en arbejdsmand eller en fodboldspiller, der sidder fængslet, siger Jesper Drejer.

De to fodboldspillere blev mandag varetægtsfængslet i fire uger, men egentlig venter de kun på at blive udvist fra Danmark, ligesom de får indrejseforbud de næste to år.

- Det går normalt to-tre uger, før de bliver udvist. Vi skal lige have booket fly, og så skal vi have lavet en masse papirarbejde, siger Drejer.

Spillerne stjal tøj i butikkerne H&M, Stadium og Sportmaster i Aarhus by, men blev taget på fersk gerning fredag eftermiddag.

Politiet kan ikke oplyse navnene på de to, men fortæller, de begge er omkring 30 år.

AGF kender ikke til historien, og pressetalsmanden fra FC Dila Gori ønsker ikke at sige noget.

AGF møder torsdag FC Dila Gori i Georgien, efter aarhusianerne tabte 1-2 på hjemmebane. Det er 2. kvalifikationsrunde til at komme i gruppespillet i Europa League.

/ritzau/