AGF henter sæsonens første triumf
AGF fik sæsonens første sejr med 3-1 over Brøndby, der efter fire kampe kun har tre point i Superligaens bund.

AGF har krammet på Brøndby i Aarhus.

I søndagens sene superligakamp vandt aarhusianerne med 3-1 over Vestegnens falmede storklub, og dermed fik AGF sæsonens første sejr og endnu en stor sejr over Brøndby, der for mindre end tre måneder siden måtte rejse fra Aarhus med et 1-5-nederlag.

Dermed har Brøndby efter fire runder blot tre point og ligger side om side med Silkeborg på 10-11. pladsen, mens AGF fik sæsonens første sejr og kravlede op midt i tabellen efter en ellers sløj sæsonindledning og Europa-exit.

De aarhusianske scoringer blev sat ind af David Devdariani, Aron Johannsson og på et selvmål.

Men efter en halv times spil var det faktisk svært at forestille sig, at det skulle blive en så festlig aften for det aarhusianske publikum, der både før og under kampen hyldede den nyligt afdøde John Stampe.

Præcis som i sidste uges kamp mod Randers fik AGF nemlig en rigtig skidt start på kampen og overlod langt det meste af spillet til Brøndby.

Men som det også skete mod Randers, var det alligevel AGF, der kom i front efter godt en halv times spil, og denne gang holdt aarhusianerne altså fast.

Scoringen kom første gang AGF'erne overhovedet havde held til at finde hinanden med mere end blot et par afleveringer på Brøndbys halvdel.

Efter godt pasningsspil afsluttede Stephan Petersen fra en spids vinkel, og da Michael Tørnes ikke kunne holde fast i skuddet, havde David Devdariani ingen problemer med at sparke returbolden til 1-0.

En uventet scoring vurderet ud fra boldbesiddelse, men det var heller ikke, fordi Brøndby sprudlede. De havde bolden mest, men bortset fra to gode chancer efter et kvarter til Mathias Gehrt, så omsatte brøndbyerne ikke boldbesiddelsen målsøgende spil.

Dennis Rommedahl blev skiftet ind til sæsondebut for Brøndby i pausen, og landsholdswingen havde faktisk bolden i nettet blot efter 13 minutter af anden halvleg, men hans ellers elegante scoring blev annulleret for et frispark.

Det var det sidste moment, hvor Brøndby rigtig levede i opgøret, for kort efter kom 2-0-målet, da Anders Kure med et hovedstød sendte Aron Johannsson fri i dybden, så islændingen kunne score et, med Brøndby-øjne, uhyggeligt let mål.

Indskiftede Osama Akharraz skabte 3-0-scoringen midt i anden halvleg, da Daniel Stenderup rettede hans skud af. Simon Makienoks reducering fem minutter før tid kom for sent til at skabe spænding om resultatet.

Brøndby formåede dermed ikke at bygge videre på de positive takter fra sejren over Silkeborg sidste weekend, og slappe præstationer fra profiler som Michael Krohn-Dehli og Mikkel Thygesen må give blå-gule panderynker.

/ritzau/