AGF forventer hård kamp i Europa-comeback
AGF-træner Peter Sørensen har indhentet oplysninger om FC Dila Gori fra AGF's georgiske spillere.

Det bliver næppe en walkover for superligaklubben AGF, når aarhusianerne torsdag aften tager imod det ellers temmelig ukendte georgiske hold FC Dila Gori i 2. kvalifikationsrunde til Europa League.

AGF har selv georgiske spillere som Davit Devdariani og Davit Skhirtladze i truppen, og de har ifølge træner Peter Sørensen advaret om, at det ikke er de rene novicer, der venter danskerne.

- Der er nogle, der har været inde omkring landsholdet, hvor Devdariani har været, og der er nogle, der har været omkring U/21-landsholdet, hvor Skhirtladze har været.

- Det er gode spillere, der har været i Rusland og Ukraine, som de har hentet hjem, og det kan godt blive en større udfordring, end mange nok forventer, lyder det fra Peter Sørensen til TV 2 Østjylland.

Dila Gori sluttede sidste sæson som nummer fem i den georgiske liga, men kvalificerede sig til europæisk fodbold ved at vinde pokalturneringen.

I 2004 havde klubben et kort og mislykket indtog i Intertoto Cuppen, men kampen mod AGF er første forsøg i en af de "rigtige" turneringer.

Og AGF har forberedt sig så godt som muligt med tanke på, at den georgiske liga først begynder 10. august.

I fraværet af turneringskampe sendte man i sidste uge talentchef Casper Bugge af sted til georgiernes træningskamp mod tyske Rot-Weiss Erfurt.

- Det er et ganske fornuftigt fodboldhold med gode teknikere. Hvis vi kan spille i et højt tempo, som vi gjorde i perioder af anden halvleg mod AaB, så tror jeg, vi kan trykke dem på det fysisk-taktiske område, siger Casper Bugge til AGF's hjemmeside.

Kampen mod Dila Gori bliver den aarhusianske traditionsklubs første europæiske optræden siden efteråret 1997, hvor man røg ud af den daværende Uefa Cup efter to uafgjorte kampe mod hollandske Twente.

/ritzau/