Afsprængt finger det værste i København
Foto: Søren Møller Jensen
Indtil videre er 87 personer kommet til skade med fyrværkeriet.

1.322 gange blev der ringet til Alarmcentralen Nytårsaften og -nat på grund af akut sygdom eller skade. Det viser tal, som de fem regioner i Danmark har samlet og netop udsendt.

Men selvom 1.322 opkald er cirka fire gange højere end på en normal dag i det tidsrum, er der alligevel glæde at spore hos vagtcentralchefen i Region Hovedstaden. Her står de for at koordinere oplysninger om hele landets fyrværkeriskader.

"Vi har registreret 87 fyrværkeriskader i hele landet fra i går aftes til klokken 06:00 her til morgen, og det tal er cirka 30 pct. lavere, end det plejer at være Nytårsaften," oplyser Jan Nørtved.

Han fortæller dog samtidig, at tallet nok kommer til at stige i løbet af dagen. For indtil videre er der kun registreret personer, der har ringet til 112. Alle dem der eventuelt selv er kørt på skadestuen med en fyrværkeriskade vil først blive talt med senere.

Umiddelbart ser det ikke ud til, at natten har budt på meget alvorlige fyrværkeriskader.

"Den værste skade, vi har fået reporteret her i hovedstaden, er en person, der fik bortsprængt noget af sin finger," fortæller Jan Nørtved.