Afsløring: Den nye James Bond bliver politisk korrekt
Daniel Craig og Lea Seydoux som ægteparret Bond og Swann. (Foto: Scanpix)
Det er slut med at knalde damer i flæng og forurene verden – sig velkommen til den nye 007.

Den nyeste James Bond-film, "No Time To Die" bliver en klimavenlig og #metoo-opmærksom en af slagsen. Det er slut med villige "Bond-babes", som kaster sig ned i dobbeltsengen klar til at tumle rundt med den hemmelige agent, bare fordi han er hemmelig, lækker og farlig.

James Bond – spillet igen af Daniel Craig – bliver gift med doktor Madelaine Swann – spillet af den franske skuespiller Lea Seydoux (som også spillede med i "Spectre" fra 2015). Efter bryllupsnatten siger James Bond: "Godmorgen, fru Bond...", hvorefter hun svarer: "Du mener vel fru Swann?"

Man tager åbenbart ikke bare et nyt efternavn. Heller ikke, hvis det er selveste James Bond, som man bliver gift med. Der var endda planer om, at fru Swann i en scene skulle have menstruation og derfor nægte sin mand sex, men det blev dog skåret fra.

Agenten er en sort kvinde

I filmen er James Bond gået på pension (midlertidigt) på Jamaica med sin nye kone, og en ny hemmelig agent har taget hans plads. Det er ikke endnu en hårdtslående hvid britisk mand, men en sort (!) ligeså hårdtslående kvinde, spillet af engelske Lashana Lynch.

 

Smukke Lashana Lynch spiller den nye agent med det berømte nummer 007. Foto: Scanpix

James Bond skal hjælpe den nye agent med at redde verden, da endnu en gal videnskabsmand truer med at forgifte verdenshavene med en altudslettende alge-virus. En hilsen til miljøforkæmperne rundt om i verden.

Og apropos miljø, så kører James Bond naturligvis i en elektrisk bil. Ikke en fodformet Kia, men en Aston Martin.

Den over halvanden milliard kroner dyre film, som får premiere i april næste år, har dog stadig nogle gode gamle Bond-dyder og humor, som ikke er skrællet helt væk i disse politisk korrekte tider.

Eksempelvis drøner de på et tidspunkt hen over vandet i en vandflyver, hvor den kvindelige agent råber "Op med den, op med den", hvorpå James Bond svarer tørt: "Tjah, det har jeg nu aldrig haft problemer med før".

Og den elektriske Aston Martin får selskab af den gode gamle benzinslugende og originale James Bond-bil fra 1960'erne - den sølvgrå DB5.

Man kan håbe, at der også drikkes en "shaken, not stirred dry martini" – eller måske den er skiftet ud med en blåbær/spelt smoothie.

Så skal der lades op, inden man jagter forbrydere. James Bonds nye bil er den elektriske Aston Martin Rapide E. Foto: Aston Martin

Heldigvis får vi et besøg fra gamle dage, når den originale – og alle tiders filmbil – Aston Martin DB5 kommer drønende. Foto: Scanpix

 

 

 

 

 

via Listen To News