Afslører hemmelig side af dronning Margrethe: Har skrevet digt om udendørstoiletter

På den norske hovedkanal NRK fortalte dronning Sonja blandt andet om sine oplevelser sammen med dronning Margrethe.
De to dronninger, Sonja (tv) og Margrethe, er på deres ture sammen i de norske fjelde kommet tæt på hinanden.
De to dronninger, Sonja (tv) og Margrethe, er på deres ture sammen i de norske fjelde kommet tæt på hinanden. Foto: Leonhard Foeger/Reuters/Ritzau Scanpix (arkiv)

Den 80-årige norske dronning Sonja fortalte fra scenen i Oslo Spektrum i anledning af Den Norske Turistforeningens 150 års jubilæum, at dronning Margrethe har et tæt forhold til udendørstoiletter - på norsk "utedoer".

Det skriver Ekstra Bladet, som har kigget nærmere på NRK's transmission fra begivenheden.

De to dronninger har flere gange været af sted sammen i de norske fjelde - og dermed også været langt fra de royale toiletfaciliteter.

Om det har har dronning Margrethe skrevet let og underholdende, fortalte dronning Sonja for åben skærm:

- Ja, dronning Margrethe har skrevet en hel lille epistel (en slags digt, red.) om "til dos på fjeldet". Hun har oplevet ganske meget på vores utedoer - sammen med mig selvfølgelig, fortalte dronningen med et grin.

Artiklen fortsætter under billedet ...

På dette billede fra marts 1979 ses dronning Margrethe, prins Joachim og kronprins Frederik sammen med kronprins Harald, prinsesse Sonja og prinsesse Märtha Louise og prins Haakon på ski i Norge. Harald og Sonja blev konge og dronning i 1991.
Foto: Jan Jørgensen/Ritzau Scanpix (arkiv)

Dronning Sonja fortalte også, at turene på fjeldet blandt andre har bragt de to dronninger tæt sammen:

- Alt det, vi har oplevet sammen. Der er et sammenhold, en tryghed ... Man bliver træt, man orker ikke at stille sig an. Man må acceptere hinanden i mange vanskelige situationer. Og det tror jeg, er vældig sundt for et venskab, understregede hun ifølge Ekstra Bladet.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.