Afrikanere flygter til EU som aldrig før
Mere end seks gange så mange bådflygtninge nåede i 2006 de spanske kanariske øer i forhold til i 2005. Omkring 6.000 afrikanere drukede.

De drømmer om et bedre liv, men ofte er det enten druknedøden eller et liv på Europas absolutte sociale bund, der venter de mange afrikanske bådflygtninge.

I 2005 nåede 4.751 afrikanere frem til de kanariske øer, der er en del af Spanien, og som ligger ud for den vestafrikanske kyst. I år er der indtil videre nået mere end 31.000 flygtninge frem til de spanske ferieøer, mens omkring 6.000 er druknet på vejen, oplyser den spanske vicedirektør for immigration på de Kanariske øer, Froilan Rodriquez, til Reuters.

Hvis det ikke lykkes de spanske myndigheder at spore hver enkelt flygtnings identitet inden 40 dage, bliver man nødt til at sætte flygtningene fri. Herefter begynder livet i EU-paradiset på gaden – med tiggeri, kriminalitet, prostitution og underbetalt arbejde som de væsentligste indtægtskilder. Problemet er, at denne situation mange gange er så meget bedre end livet i vestafrikanske lande som eksempelvis Senegal, hvor håbløsheden hersker.

Ofte klemmer over 100 personer sig sammen i små synkefærdige fiskerbåde for at nå de spanske kyster, hvilket betyder, at der er mange omkomne, hver gang båden ikke klarer turen.