Skal afløse Fock i Folketinget: Havde meldt sig ud af Alternativet
Josephine Fock forlader Folketinget og bliver afløst af Vibeke Genefke. (Foto: Ida Guldbæk Arentsen)
Focks afløser i Alternativet, Vibeke Genefke, har "indtil for ganske nylig" været meldt ud af partiet.

I kølvandet på Josephine Focks udmelding om, at hun forlader Folketinget, træder Vibeke Genefke fra Aarhus ind i hendes sted.  

Hun har i en periode været meldt ud af Alternativet, skriver Netavisen Pio.

Har du råd? Fynsk slot sat til salg for stort millionbeløb

Alternativets pressechef, Vicki Therkildsen, siger til Netavisen Pio, at Vibeke Genefke dog blev så glad for udmeldingen om Uffe Elbæks ønske om at blive statsminister, at hun meldte sig ind igen.

Josephine Fock var sammen med Uffe Elbæk med til at stifte Alternativet, men forlader nu Folketinget 1. november for at tiltræde en direktørstilling i Dansk Flygtningehjælp. Derfor overtager Vibeke Genefke, der er virksomhedskonsulent, altså hendes plads i Folketinget.

Alternativets gruppeformand, René Gade, oplyser til Netavisen Pio, at det først er ”for ganske nylig”, at Genefke meldte sig ind igen og tilføjer: ”muligvis først efter at vi spurgte om hende om hun kunne/ville afløse Josefine som folketingsmedlem.”

"Men så vidt jeg ved, meldte hun sig ud engang sidste år, men det sorterer under Hovedbestyrelsen, det er ikke min afdeling," uddyber René Gade. 

Pressechefen vil ikke oplyse, hvor længe Vibeke Genefke var meldt ud af Alternativet, og selv ønsker Vibeke Genefke ikke at kommentere mere på sagen.

via Listen To News