Afgøres efter VM: Dansk ishockey vil beholde succestræner
Jan Karlsson har stået i spidsen for det danske ishockeylandshold siden 2013. Hans kontrakt udløber til sommer. Foto: Henning Bagger/Scanpix
Landstræner Jan Karlssons kontrakt udløber til sommer, og parterne er endnu ikke enige om en ny aftale.

Landstræner Jan Karlsson har stor succes i spidsen for det danske ishockeylandshold, der i disse dage leverer flotte resultater ved VM på hjemmebane.

Men Karlssons tid som dansk landstræner kan i princippet være forbi, når det danske landshold ryger ud af turneringen.

Hans kontrakt udløber til sommer, og der er endnu ingen afklaring på, om han fortsætter i jobbet, eller om Danmarks Ishockey Union (DIU) skal på jagt efter en ny landstræner.

- Vi har sådan set snakket sammen. Men nu skal vi lige evaluere det her VM, og så må vi se, hvad det ender med. Han står også med andre muligheder, så vi har aftalt, at vi tager det efter VM, siger DIU's sportschef, Jesper Duus.

Svenske Jan Karlsson blev ansat i 2013, hvor han afløste landsmanden Per Bäckman som dansk ishockeys førstemand.

Under hans ledelse har det danske landshold rykket sig fri af den evige nedrykningskamp, og i 2016 opnåede man hele 11 point og en kvartfinaleplads ved VM i Rusland.

Samme pointtal har holdet allerede opnået ved det igangværende VM, og det er kun med til at bekræfte ishockeyunionen i, at landsholdet er på rette vej med svenskeren ved roret.

- Det er klart, at hvis vi havde stået med nul point i dag, så kan det da godt være, at det havde haft en indflydelse. Som det ser ud nu, så er det i hvert fald ikke noget, der taler til hans bagdel, siger Jesper Duus.

Inden Jan Karlsson blev dansk landstræner, var han klubtræner for klubber i den svenske liga og KHL, ligesom han i en årrække var assisterende landstræner for Sverige.

/ritzau/