Afgift-hast giver dig billig øl i en uge
Købt øl uden afgifter i den første uge i det nye år. Supermarkederne kan ikke nå at lave priserne om. Foto: Colourbox.dk
Der er ekstra gode tilbud i den første uge i det nye år. Supermarkeder har nemlig lavet tilbudsaviser uden nye afgifter.

Fakta, Kvickly og Super Brugsen har tilbud uden ekstra afgifter i den første uge i det nye år.

Så selvom regeringen og Enhedslisten hæver prisen på øl, chokolade og andre usunde varer fra nytår, så kan du undgå afgiften på tilbudsvarer i alle Coop Danmarks butikker.

"Det koster os en del, at vi kommer ud med en tilbudsavis, som har de gamle priser uden afgift med. Og det er en fordel for forbrugeren, men ikke for os, fordi vi taber penge på det," siger Mogens Werge, forbrugerpolitisk direktør i Coop Danmark, til Newspaq.

Det sker, fordi regeringen først i dag endelig vedtager højere afgifter. Supermarkederne kan derfor ikke nå at lave tilbudsavisen om for den første uge i det nye år.

Så når Coop har tilbud på en kasse øl, så skal du ikke betale 25 øre per øl i ekstra afgift. Dermed sparer du - udover Coops tilbud - 15 kroner på to kasser øl. Afgiften kommer først med i tilbudsavisen fra uge to.

"De vare, som er i tilbudsavisen, dem får forbrugerne selvfølgelig til den pris. Men eftersom tilbudsavisen er trykt, før vi kendte til de nøjagtige afgifter, så vil der være vare, som efterfølgende bliver dyrere," forklarer Mogens Werge, der ikke kan give et bud på, hvor meget det kommer til at koste Coop.

Juleferien for politikere er udskudt til i dag, så de netop kunne indføre nye afgifter fra starten af det nye år.

faktaboks

Det stiger priserne med:

Afgiften på sodavand med sukker stiger med 50 øre pr. liter
Afgiften på en kasse øl stiger med 6 kr. - 25 øre pr. øl
Afgiften på en flaske vin stiger 3,5 kr.
Afgiften på chokolade og slik stiger med 6 kr. pr. kg
Afgiften på en liter regnbueis stiger med ca. 2,5 kr

Kilde: Regeringen