Afghanske krigsherrer på vej mod amnesti
Bølgerne går højt i Afghanistan efter underhuset har vedtaget et lovforslag, der vil frikende krigsherrer for ethvert ansvar i landets blodige borgerkrige de sidste 20 år.

På Kabuls fodboldstadion samledes omkring 25.000 mennesker fredag til et massemøde, hvor de forlangte endelig vedtagelse af et kontroversielt lovforslag, der vil give amnesti til Afghanistan krigsherrer. Forslaget vil give retslig beskyttelse til de ansvarlige bag de talrige krigsforbrydelser, som blev begået i løbet af de seneste to årtiers borgerkrig i landet.

Tilhørerne på Ghazi fodboldstadionet, som tidligere var sted for henrettelser og tortur, sang slagsange og viste idolbilleder af krigsherrerne, der talte til forsamlingen:

»Enhver, som er imod mujahedin (muslimske guerillakrigere, red.), er imod islam og fjende af dette land,« lød det ifølge BBC fra Abdul Rasul Sayyaf, da han talte.

Sayyaf har før været i søgelyset for menneskerettighedsforbrydelser, men er nu en indflydelsesrig politiker i Afghanistan.

Internationale menneskerettighedsorganisationer og FN har protesteret mod lovforslaget og forlangt, at krigsherrerne bliver stillet for en domstol. Afghanistans præsident, Hamid Karzai, vides at være imod forslagets endelig vedtagelse, men har endnu ikke meldt ud, om han vil gøre det til gældende lov, skriver BBC.

via Listen To News