Afghanistan-chef skifter forklaring
En af de afgørende kilder i dokumentarfilmen ?Den hemmelige krig?, jægerkorpsets tidligere chef Frank Lissner, ændrer nu forklaring. De påståede krigsfanger blev alligevel ikke registreret af de danske elitesoldater.

Dokumentation: Forsvarsministerens e-mail til DR

Den tidligere chef for de danske styrker i Afghanistan, oberstløjtnant Frank Lissner, ændrer nu forklaring i forhold til det, han sagde i den omtalte DR2-film ?Den hemmelige krig?.

Frank Lissner er en af de mest centrale kilder i filmen, men nu sår han selv tvivl om et register over 31 tilbageholdte afghanere, skriver Jyllands-Posten torsdag.

Registret er en del af kernen i striden om danske soldaters eventuelle medansvar for, at de tilbageholdte afghanere blev udsat for mishandling af amerikanske soldater. Nu siger Frank Lissner, at de tilbageholdte slet ikke blev registreret. Det strider imod, hvad han siger i DR2-filmen, hvor han detaljeret fortæller om, hvordan hans soldater tog dna-prøver af fangerne i form af hårtotter.

»Jeg siger, som jeg gør i filmen, fordi jeg på daværende tidspunkt var overbevist om, at det var det, der var sket. Efter operationen var jeg væk fra lejren i to dage, og da jeg kom tilbage, var de løsladt igen. Nu, hvor det har bragt en del furore, skal jeg beklage, at jeg huskede forkert,« siger Frank Lissner til avisen.

Filmen bliver vist i aften på DR2.

via Listen To News